Modificari ale sanilor pe care femeile nu trebuie sa le ignore

Noduli la sani. Daca ti-ai facut o mamografie si ai descoperit ca ai noduli la sani, trebuie sa aflii care este cauza.

In cele mai multe dintre cazuri, noduluii nu sunt cancerigeni, insa trebuie sa te asiguri ca totul este in regula.

Cresterea sanilor.

Este posibil sa fi inceput sa iei in greutate si de aceea ti-au crescut si sanii. Cresterea sanilor mai poate fi declansata si de sindromul premenstrual sau ca efect al anticonceptionalelor.

Micsorarea sanilor. Poate fi un semn ca ai inceput sa pierzi din greutate.
Unul dintre sani este mai mare decat celalalt.

Este un fenomen destul de des intalnit la femei si este vizibil mai ales in timpul sindromului premenstrual.

Iritarea pielii de sub sani.

Pielea se poate irita din cauza diverselor substante cu care intra in contact, fie din cauza sutienelor, hainelor, fie din cauza cremelor.

Femeile care au sanii mai mari pot avea aceasta problema, mai ales vara cand transpira.

Noduli in aureola sanilor. Este ceva normal pentru femeile care alapteaza cand mici noduli apar ca terminatii ale glandelor. Sunt si mai vizibili in timpul ciclului.

Umflaturi.

Poate fi un chist la san si aici trebuie sa aveti grija intrucat poate fi vorba de o tumora si daca aceasta umflatura este mare trebuie sa mergeti de urgenta la medic.

Par pe sfarcuri. Parul poate aparea fie din cauza ca folositi cosmetice care contin hormoni barbatesti, insa poate fi si un simptom al ovarelor polichistice de care, sindrom ce afecteaza mare parte din femei.

Te inteapa/mananca sanii.

Indica o reactie alergica la gel de dus sau la unele tesaturi textile. Spala intotdeauna bine sutienele noi pentru a preveni reactiile alergice. Poate fi un semn de debut al ciclului menstrual.

Uneori, modificarile hormonale cauzeaza simptome de mancarime. Poate fi un semn de cancer. Desi este o posibilitate redusa, in combinatie cu secretii mamare acest simptom nu trebuie neglijat!

Secretii albicioase ale sanilor.

Pot fi cauzate de stimulare fizica, neavand legatura cu sarcina. Ar putea fi o reactie la unele medicamente. Scurgerile nu sunt periculoase, dar pot fi o consecinta a unor efecte adverse care trebuie adresate in mod corespunzator.

Secretie rosiatica.

Indica o tumora benigna care poate aparea in ductele lactifere. Mergi neaparat la medic pentru un consult amanuntit.

Umflaturi ale tesutului mamar.

Sunt corelati cu dilatatia ductelor lactifere, si de multe ori apar ca urmare a modificarilor hormonale in urma stresului sau dinaintea ciclului menstrual. Pot fi semne ale unor chisturi sau tumori. Daca modificarile devin usor vizibile, trebuie sa te adresezi unui medic.

Umflatura mare in orice parte a sanilor. Pot fi semne ale unor chisturi. In cazul in care nodulii au forma rotunda si se misca la palpare, este posibil sa fie vorba de chisturi benigne. Acestea au, de regula, un diametru de cca. 1 centimentru.

Pot fi inclusiv un semn de cancer de san. Prin urmare, nu trebuie sa ignori niciodata aceste modificari! Daca nodulii nu se misca la palpare, mergi cat mai repede la un medic specialist.

SURSA: www.healthyfoodheadlines.com

Publicitate

Dacă vă plac materialele publicate va invităm să ne urmăriți și pe pagina noastră de Facebook