Rețetă pentru turte fără cereale: 10 modalități sănătoase de a păstra pâinea în dieta ta

5. Turtă cu brânză fără brânză
Drojdia nutritivă este o sursă superbă de vitamine complexe B, magneziu și zinc și adaugă o aromă de brânză cu fibre semnificative și zahăr scăzut.
Ingrediente:
1 ½ ceasca de amidon din tapioca

½ ceasca de lapte de nuca de cocos
2 linguri ulei de nucă de cocos (sau ulei de măsline, ghee sau unt)
½ lingurita de sare de mare
3 linguri de drojdie nutritivă
1 lingurita de rozmarin uscat

½ linguriță de oregano uscat
ulei de măsline pentru stropit deasupra
fulgi de sare de mare sau sare cușer pentru gust
Indicatii:
Puneți o piatră de pizza în cuptor și preîncălziți la 260 ° C.

Amidonul de tapioca se pune într-un vas și se lasă deoparte.
Se adaugă laptele de nucă de cocos, uleiul și sarea într-o tigaie mică și se încălzesc la foc mediu. Îndepărtați de pe foc chiar înainte de fierbere. Adăugați amestecul la făină.
Se amestecă cu o lingură, apoi se lasă să se răcească timp de cinci minute.

Adăugați drojdia nutrițională, oregano, piper alb și jumătate din rozmarin în aluat.
Frământați împreună pentru a încorpora totul.
Îndepărtați cu grijă piatra de pizza fierbinte din cuptor, apoi răspândiți aluatul peste piatră.

Puneți puțin ulei de măsline peste aluat și presărați rozmarinul rămas, apoi coaceți timp de 8-10 minute.
Se răcește până este călduță la atingere.
Se stropeste cu mai mult ulei de masline, se presara cu fulgi de sare marina; feliați și serviți.

Sugestii de servire:
Serviți cald cu curry sau cu mâncăruri din paste
Utilizați ca o crustă de pizza
6. Lipie cu rădăcină Yucca
Rădăcina Yucca (cassava) este bogată în vitamine, minerale și substanțe fitochimice care promovează sănătatea. S-a descoperit că moderează zahărul din sânge, ameliorează simptomele artritei, stimulează sistemul imunitar, promovează pielea sănătoasă și este încărcată cu antioxidanți. Cu conținut crescut de carbohidrați și bogat în proteine, această făină nu este adecvată pentru o dietă tip paleo.
Ingrediente:
1 ceasca de rădăcină de yucca, tocată grosier, fiartă și scursă (gătiți timp de aproximativ 25 de minute sau până devine suficient de moale să intre în bucăți furculița)
¼ ceasca de semințe de in
½-¾ linguriță sare de mare cu usturoi (sau amestec favorit de condimente)
¼ ceasca de avocado sau ulei de masline
1 ou
Indicatii:
Preîncălziți cuptorul la 190 ° C.
Combinați toate ingredientele într-un blender sau un procesor de alimente.
Odată ce se formează un aluat, se toarnă pe o tavă adâncă de 2,5 cm acoperită cu hârtie de pergament.
Răspândiți aluatul până la aproximativ 0,5 cm grosime.
Coaceți timp de 25 de minute sau până când este gata. Odată gătit, ar trebui să fie foarte asemănătoare în textură cu lipia glutenoasă.
Sugestii topping:
Citeste continuarea pe pagina urmatoare===>

Publicitate

Dacă vă plac materialele publicate va invităm să ne urmăriți și pe pagina noastră de Facebook