Intr-o lume care vorbeste despre dieta cu dulciuri si prajituri, intr-o lume unde tot felul de diletanti apar pe la TV si recomanda diete cu 55% glucide, intr-o lume in care cerealele si sucurile de fructe sunt la loc de cinste.
Intr-o lume in care trebuie sa te ‘ detoxifici ‘ cu o clisma pe gura la suprapret si, neaparat, prin ‘intoxicare cu fructoza ‘, iata ca tot ceea ce spun eu se confirma – un studiu publicat in JNCI ( Journal of the National Cancer Institute – noiembrie 2012 ) arata ca glucidele sunt CANCERIGENE.
Deci, intr-un studiu efectuat pe 1011 bolnavi cu cancer de colon in stadiul III care au beneficiat de tratament chimioterapic postoperator, recurenta a fost cu 80% mai mare in grupul care a consumat cele mai multe glucide cu cea mai mare incarcatura glicemica.
Acestia au fost urmariti atat in timpul tratamentului citostatic, cat si 6 luni dupa.
Este o informatie extrem de importanta.
Aici nu e vorba despre chiloti sa anorexice.
Este vorba despre oameni reali, cu boli reale, in tratamente reale.
Deci, cu cat mancau mai multi carbohidrati, cu atat au avut recurenta mai mare si supravietuirea ma mica.
Este extrem de important de retinut.
De ce se intampla asta ?
Pai insulina care creste datorita acelor glucide lucreaza nu doar prin receptorii de insulina, ci si prin factorii de crestere asemanatori insulinei.
Un exemplu este IGF-1.
Si nu cred ca atunci cand ai cancer si esti in tratament iti trebuie factori de crestere.
Totusi, ce o sa-ti spuna multi tembeli – SUCURI DE FRUCTE SI LEGUME.
Concluzia o tragi singur.