Vitamina de care orice femeie are nevoie! Nu v-ați fi gândit la aceasta

Vă doriți mai puține riduri și dinți mai sănătoși? Acest lucru este posibil acum cu ajutorul Vitaminei K2, o vitamina pe care toate doamnele si domnisoarele ar trebui sa o consume.

De ce este Vitamina K2 atât de importantă?

Aceasta vitamina previne aproape totul, de la riduri pana la cancer. Poate ca unele femei nu au nevoie de calciu, dar vitamina K2 mentine calciul la un nivel normal.

Toata lumea vorbeste despre beneficiile vitaminei D, dar nimeni nu pare sa stie ca fara vitamina K2, vitamina D nu ne poate aduce niciun beneficiu.

De ce este atât de important sa consumăm regulat vitamina K2…

Sănătatea oaselor – calciul joaca un rol foarte important cand vine vorba de sanatatea oaselor, mai ales in ceea ce priveste densitatea acestora.

Exista dovezi ca vitamina K2 ar putea spori sanatatea oaselor si ar reduce riscul de osteoporoza. Pentru un raport din 2004 al Current Pharmaceutical Design/Proiectari Actuale in Farmaceutica, savantii au preluat cercetarile disponibile despre vitamina K2 si osteoporoza.

Rezultatele au dezvaluit ca vitamina K2 ar putea stimula formarea oaselor si ar putea suprima fracturarea brusca a oaselor datorata varstei inaintate.

Vitamina K2 pare de asemenea sa sustina densitatea minerala a oaselor si sa previna fracturile osteoporotice la pacientii cu osteoporoza datorata varstei.

Intr-o recenta revizuire a cercetarilor pe aceasta tema, publicata in Current Drug Safety/Siguranta Actuala a Medicamentelor, cercetatorii au gasit ca o combinare a vitaminei K2 cu bifosfonatii (o clasa de medicamente care previn pierderea masei osoase) ar putea fi utila pentru prevenirea fracturilor la femeile aflate in perioada post-menopauza si osteoporoza.

Sanatatea dintilor – cariile, sensibilitatea dintilor sau oricare alte probleme ale cavitatii bucale, toate pot fi reduse sau prevenite cu ajutorul vitaminei K2.

Sistemul cardiovascular – formarea cheagurilor de sange este tocmai rezultatul direct al deficientei de K2 in organism. Cele care duc la formarea cheagurilor de sange sunt tocmai depunerile de calciu si este foarte important sa avem suficienta vitamina K2 in organism care sa poata sa dizolve depozitele de calciu de pe vene si artere.

Sanatatea venelor – varicele se incadreaza in categoria bolilor cardiovasculare, iar calciul, care se depune in locuri in care nu ar trebui sa se depuna, cauzeaza aceasta conditie medicala.

Prevenirea cancerului – cercetari preliminare indica faptul ca vitamina K2 ar putea ajuta la tratarea unor forme de cancer. De exemplu, intr-un studiu de laborator publicat in Jurnalul International de Oncologie, cercetatorii au gasit ca vitamina K2 ar putea ajuta la favorizarea mortii celulelor canceroase pulmonare.

Unde găsim Vitamina K2?

Principala sursa din care ne putem lua necesarul de Vitamina K2 este, bineînțeles, alimentația. Surse de vitamina K2 sunt galbenusul de ou, ficatul, anumite tipuri de branza.

Daca mai vreti inca un argument puternic, sursele de vitamina K sunt foarte sarace in calorii: 100 g de napi fierti au 36 calorii, spanac fiert: 41, gulia: 29, varza de Bruxelles: 61 calorii, broccoli: 44 calorii, patrunjel proaspat: 3.

Toate aceste legume asigura doza zilnica recomandata de vitamina K, unele chiar contin de 10 ori mai multa (napi, spanac).

Publicitate

Dacă vă plac materialele publicate va invităm să ne urmăriți și pe pagina noastră de Facebook