5 moduri in care poti folosi bicarbonatul de sodiu in gradina!

FOLOSIREA BICARBONATULUI ÎN GRĂDINA DE LEGUME.

Este ieftin, ecologic și nu lipsește din nicio bucătărie! Și pe lângă nenumăratele întrebuințări legate de igiena personală, curățenie și dezodorizare, bicarbonatul de sodiu poate îmbunătăți viața chiar și grădinii tale. Iată 5 modalități prin care poți folosi bicarbonatul de sodiu în propria grădină!

Folosirea bicarbonatului în grădină: Spray contra mucegaiului

Mucegaiul alb este o adevarată problemă pentru multe plante, inclusiv liliacul, strugurii, trandafirii, castraveții sau monarda. Poți însă să tratezi plantele de aceasta ciupercă cu ajutorul unui spray din bicarbonat de sodiu pe care să-l ai mereu la îndemână.

Este suficient să amesteci 4 litri de apă, o lingură de bicarbonat, o lingură de ulei vegetal și o lingura de detergent de vase.

Folosirea bicarbonatului în grădină: Scapă de omizi

Presară bicarbonat de sodiu pe varză, spre exemplu, pentru a scăpa de omizi.

Dacă aceste târătoare mici și verzi au apucat deja să se iînfrupte din planta ta, combină 50% făină și 50% praf de copt și împrăștie-l peste suprafețele afectate. Se vor ospăta și din acest amestec mortal, iar într-o zi, cel mult două, vei scăpa de probleme.

Folosirea bicarbonatului în grădină: Elimină buruienile

Împrăștie un strat gros de bicarbonat de sodiu în spațiile și crăpăturile formate, dacă pe potecă sau pe terasă au apucat să crească buruieni. Astfel, vei scăpa de ele și le vei împiedica să germineze. De acum poți avea o grădină fără buruieni.

Folosirea bicarbonatului în grădină: Te scapă de iarba nedorită

Dacă observi iarba nedorită în gazonul tău sau printre crăpăturile casei, poți folosi bicarbonat pentru a scăpa de ea. Udă zonele cu probleme, iar apoi toarnă un strat consistent de praf de copt peste. În câteva zile, iarba va începe să dea înapoi, ai grijă să pui doar pe suprafețele dorite pentru a nu afecta și plantele ”bune”.

Folosirea bicarbonatului în grădină: Curăță legumele și fructele

Da, poate deja știi asta sau poate nu, bicarbonatul de sodiu este una din cele mai simple și sigure metode să înlături murdăria, pământul și rezidurile de pe fructele și legumele tale abia culese.

Înmoaie un burete umed în puțin bicarbonat și apoi freacă bine leguma. Nu uita să clătești bine apoi.

Sursa: agrointel.ro

Publicitate

Dacă vă plac materialele publicate va invităm să ne urmăriți și pe pagina noastră de Facebook