10 beneficii uimitoare ale cepei despre care probabil nu stiai

Ceapa are straturi peste straturi de beneficii pentru sanatate. Este, cu siguranta, una dintre cele mai folosite ingrediente in bucatarie si este folosita ca baza pentru diferite retete, imbogatind aroma mancarurilor.

In afara de a fi delicioasa si aromata, ceapa are o valoare nutritionala ridicata si poate stimula starea generala de sanatate.

Continuati lectura si veti afla mai multe despre beneficiile incredibile pe care le poseda ceapa.
10 beneficii de sanatate ale cepei:

1. Sanatatea oaselor:

Ceapa are un continut ridicat de calciu si astfel are capacitatea de a mentine oasele sanatoase.

Mai mult decat atat, ea este o mare sursa de sulf si poate mentine tesuturile conjunctive sanatoase si puternice.

Aceste doua elemente pot preveni pierderea masei osoase, in special, la oamenii in varsta. Ceapa este , de asemenea, benefica pentru femeile care trec prin stadiul de menopauza, deoarece, aceasta legume poate ameliora simptomele acesteia.

2. Prevenirea diabetului:

O portie de ceapa contine 27% de biotina din doza zilnica recomandata, care este extrem de benefica pentru starea generala de sanatate. Aceasta are capacitatea de a combate simptomele legate de diabetul zaharat de tip 2.

Un studiu recent a aratat ca o combinatie dintre crom si biotina poate regla glicemia si micsora rezistenta la insulina.

3. Digestie sanatoasa:

Ceapa este bogata in fibre, care sunt esentiale pentru mentinerea unui tract digestiv sanatos.

Cu o cantitate adecvata de fibre in sistem, substantele chimice daunatoare pot fi eliberate prin defecatie de deseuri pentru a preveni problemele de sanatate.

Functia corespunzatoare a sistemului digestiv poate facilita digestia adecvata si absoarbe eficient nutrientii din mancare.

4. Scaderea tensiunii arteriale:

Sulful gasit in ceapa subtiaza sangele in mod natural si previne colectarea trombocitelor. Acest lucru este benefic pentru scaderea tensiunii arteriale, prevenind astfel riscul de infarct miocardic sau accident vascular cerebral. Mai mult decat atat, quercitina poate preveni acumularea cheagurilor in artere.

5. Prevenirea cancerului:

Ceapa este imbibata cu flavonoide, in special, quercitina cunoscuta pentru proprietatile sale puternice de a lupta impotriva cancerului.

Acesta poate reduce deteriorarea AND-ului si previne, de asemenea, formarea de tumori. O serie de studii au aratat ca quercitina poate reduce riscul de a dezvolta cancer colorectal si ovarian.

6. Imbunatatirea imunitatii:

Ceapa este o mare sursa de vitamina C si fitochimicale, care pot creste eficienta de vitamina C in organism. Cu alte cuvinte, veti avea un sistem imunitar mai eficient si mai sanatos.

7. Sanatatea inimii:

Consumul regulat de ceapa poate stimula producerea de colesterol bun in organism ajutand astfel la reglarea corecta a nivelului de colesterol. Acest lucru va echilibra tensiunea arteriala si previne problemele cu inima.

8. Atenuarea durerii:

Sucul proaspat de ceapa poate calma durerea si senzatia de arsura datorata intepaturilor de insecte. De asemenea, este foarte eficient in cazul intepaturilor de albine, datorita proprietatilor sale puternice anti-inflamatoare.

9. Sanatatea pielii:

Biotina este foarte benefica pentru mentinerea sanatatii pielii. Poate trata unghiile casante, mentine sanatatea pielii si previne caderea parului.

10. Atenueaza stresul:

Quercitina previne, de asemenea, stresul. Atunci cand o persoana se confrunta cu stresul, organismul produce cortizol. Prea mult cortizol poate duce la distrugerea proteinei si deteriorarea tesutului muscular. Quercitina are capacitatea de a suprima enzima necesara pentru eliberarea de cortizol.

SURSA: www.healthandhealthyliving.com

Traducere si adaptare: Echipa Dr. Andrei Laslau.

Publicitate

Dacă vă plac materialele publicate va invităm să ne urmăriți și pe pagina noastră de Facebook