Vrei sa slabesti? Arunca aceste alimente din casa!

Sunt alimente despre care avem senzaţia că n-am mâncat mare lucru când, de fapt, ele ne îngraşă îngrozitor. Şi, mai ales, în zona abdominală.
1. Produse procesate, congelate, cu mulţi conservanţi
În general, pentru a rezista atât de mult timp, producătorii folosesc o cantitate mare de sare pentru a conserva aceste alimente ceea ce va duce la retenţie de apă.

În plus, mai ales în cazul produselor congelate, acestea sunt deshidratate aşa că vor conţine mai multe calorii decât aceeaşi cantitate din varianta proaspătă a produsului. Cu partea proastă că veţi simţi nevoia să mâncaţi mai mult pentru a vă sătura. Din păcate, stomacul vostru nu numără calorii.

Şi aici mă refer la toate genurile de produse: mezeluri, iaurturi cu diverse arome, creme de brânză etc. Cheia unei siluete frumoase şi a unui abdomen plat este simplitatea.
2. Produsele cu îndulcitori artificiali
Deşi sunt trecute la categoria dietetice, acestea îngraşă, uneori, chiar mai mult decât cele care conţin zahăr.

3. Alcool
Alcoolul conţine multe calorii şi, în plus, acestea sunt goale. Adică, exact ca-n cazul chipsurilor şi a mâncării de tip fast food, nu vin şi cu nutrienţii de care organismul are nevoie în funcţionarea sa. Şi, mai rău, pentru a descompune aceste calorii, organismul va folosi din rezervele sale de nutrienţi rezultând carenţe care, apoi, se vor traduce prin poftă de mâncare mai mare şi tânjit după alimente nesănătoase.

Deci intraţi într-o spirală care nu va duce decât la probleme de sănătate şi îngrăşare.
4. Carbohidrați simpli
Gen paste făinoase, dulciuri și pâine. Aceștia sunt transformați în glucide simple și-n eliberare mare de energie pe termen scurt.

Dacă nu cumva aveți de gând să alergați un maraton în care să consumați rapid această energie, nu este chiar cea mai bună idee.
Desigur că aveți nevoie și de carbohidrați, la fel cum trebuie să consumați și proteine și grăsimi. Important este și din ce surse le luați.
5. Gustărele, fast food sau băuturi complicate pe bază de cafea
Gen moccacino, frapuccino și altele de genul ăsta. Nu mă prea pricep fiindcă nu beau cafea deloc. Sunt foarte bogate în zahăr, grăsimi nesănătoase și calorii goale. Principiul l-am explicat mai sus. Apă plată și ceaiuri, de preferință ceai verde. Cam asta trebuie să beți când vreți să slăbiți. Și, ca regulă, și în general.
Sursa:www.kfetele.ro
Articol preluat integral cu acord scris.

Publicitate

Dacă vă plac materialele publicate va invităm să ne urmăriți și pe pagina noastră de Facebook