10 lectii de la Dalai Lama care te vor schimba in bine

Ce lectii de la Dalai Lama iti pot schimba viata?

1. Arata compasiune

Poti sa manifesti compasiune prin intelegerea sentimentelor si emotiilor persoanelor din jurul tau. Asta inseamna sa vorbesti cu ele si sa incerci sa vezi prin ce trec.

2. Fii bun si ajuta-i pe ceilalti

Costurile bunatatii si generozitatii sunt unele mici, insa beneficiile pe care le castigi din fericire sunt considerabile.

3. Gaseste-ti fericirea

Scopul vietii noastre este sa fim fericiti. Iar ceea ce iti doresti la sfarsitul zilei este capacitatea de a fi ferict.

4. Descopera-ti pacea interioara

Incearca sa petreci putin timp cu tine. Ai nevoie de timp sa te gandesti si sa alungi gandurile negative precum furia, resentimentele, gelozia si oboseala.

5. Nu ii rani pe ceilalti

Daca poti, ajuta-i pe ceilalti. Daca nu poti face asta, cel putin nu ii rani. Daca minti, barfesti sau raspandesti zvonuri si profiti de ceilalti, toate aceste actiuni te vor bantui.

6. Ai grija de prieteniile tale

Prieteniile nu ar trebui subestimate niciodata.

Au nevoie de dragoste pentru a genera incredere si afectiune. Prieteniile adevarate nu vor depinde niciodata de bani sau de judecati politice.

Articolul continuă după reclame

7. Nu lasa tehnologia sa-ti conduca viata

Noi suntem cei care controlam tehnologia. Daca devii un sclav al acesteia, viata ta nu va fi una atat de buna pe cat iti doresti.

8. Nu te certa si nu te contrazice, negociaza

Non-violenta inseamna comunicare. Comunicarea inseamna compromisuri si respectarea drepturilor celorlalte persoane. Nu exista un castigator sau o persoana care sa piarda. Aceasta este singura cale practica.

9. Poarta-te frumos cu mediul inconjurator

Pentru a supravietui, avem o datorie de a pastra aceasta planeta cat mai bine putem. invata cum sa reciclezi, cauta modalitati pentru a crea energie alternativa.

10. Invata din esecurile tale

Atunci cand pierzi, nu pierde si lectia. Cand dai gres, este important sa examinezi ce a mers gresit. Poate ca ai spus ceva gresit sau poate ca nu te-ai gandit la tot procesul.

Poate ca a fost o problema in planificarea proiectului sau poate ca nu te-ai gandit la cele mai rele scenarii care ar putea avea loc. insa este important sa inveti din fiecare greseala.

Ar putea aceste lectii sa iti schimbe viata? incearca sa le aplici si vei descoperi in curand ca adevarul, onestitatea, bunatatea si compasiunea te vor ajuta sa recastigi fericirea.

Sursa: sanatate.bzi.ro

Publicitate

Dacă vă plac materialele publicate va invităm să ne urmăriți și pe pagina noastră de Facebook