Prof. dr. Leon Dănăilă, despre una dintre cele mai banale cauze ale cancerului. Toți românii trebuie să știe

Sculptorul de creiere, așa cum este supranumit prof. dr. Leon Dănăilă, figurează, alături de Einstein printre cele 500 de genii ale secolului 21.

În cariera sa de peste jumătate de secol a operat mai mult de 40.000 de oameni și a adus pentru prima dată, la noi în țară, microscopul operator și laserul.

Într-un interviu pentru Doctorul Zilei, doctorul Dănăilă a spus că cele mai crunte boali ale vremurilor pe care le trăim sunt provocate în mare parte de gândurile negative.

Profesorul este convins de puterea gândirii pozitive și de rolul autosugestiei în vindecarea unor boli.

”O boala este formată 50% din stare organică și 50% din stare psihică. Oamenii optimiști au un sistem imunitar foarte bun, pe când cei pesimiști se îmbolnăvesc mult mai repede. O stare depresivă poate duce până la cancer, uneori”, a spus reputatul doctor într-un interviu pentru doctorulzilei.ro.

Creierul este o mare necunoscută. Se spune că el cunoaște 50% din activitate cerebrală, dar din acești 50% cât cunoaștem 25% sunt lucruri care trebuie încă cercetate. creierul are 400 de miliarde de neuroni și fiecare neuron are 100-200 de microni, are până la 3000 de legături cu celelalte celule.”, a explicat prof, doctor Leon Dănăilă.

Factorii și alimentele care fac rău creierului

„Creierul este un organ care consumă foarte mult oxigen. Activitatea cerebrală este sub dependența glucidelor și a dulciurilor.

Însă, trebuie moderate în funcție de maladiile individului.

Activități nocive asupra creierului sunt toate dacă sunt consumate în cantități mari. Nu există ceva anume de care să spui: <domne, dacă mănânci asta o să te faci deștept sau te prostește>. ”, a mai spus medicul Dănăilă.

Prof. dr. Leon Dănăilă, despre una dintre cele mai banale cauze ale cancerului. Toți românii trebuie să știe

Sursa: www.antena3.ro

Articol preluat integral cu acord scris

Publicitate

Dacă vă plac materialele publicate va invităm să ne urmăriți și pe pagina noastră de Facebook