5 plante medicinale care curata sangele

Organele care curata sangele si elimina toxinele sunt rinichii si ficatul. Toxinele absorbite de la nivelul tubului digestiv trec in limfa si in sange, circuland apoi in intregul organism. Ele se pot acumula la nivelul pielii, in articulatii, in ficat sau splina, determinand boli cutanate precum urticarie, acnee, eczeme, psoriazis, afectiuni hepatosplenice, guta etc.

Sangele transporta substantele reziduale pro­duse in timpul metabolismului catre rinichi, de unde sunt eliminate prin urina. Sistemul limfatic, o retea com­plexa, formata din ganglioni, glande, vase si capi­lare limfatice, functioneaza ca un filtru care inlatura celulele moarte, microbii, diversele toxine, dar in ace­lasi timp produce macrofage si limfocite, celule de aparare a organismului.

Acumularea in exces a rezi­duurilor in corpul nostru afecteaza functionarea nor­mala a sistemului limfatic si conduce in timp la slabirea imu­nitatii, cresterea in greutate si la instalarea unor afec­tiuni grave, precum limfedem, limfangioame. De­toxi­fierea periodica a sangelui si a limfei este, prin ur­mare, foarte importanta.

Plante medicinale care detoxifiaza

1. Radacina de brusture

Este o planta excelenta pentru detoxifierea sistemului circulator si limfatic. O poti gasi la magazinele naturiste si este recunoscuta pentru proprietatile sale de a imbunatati circulatia sangelui, prevenirea retentiei de apa, etc.

Poti bea doua cesti de ceai de radacina de brusture pe zi pe care il preparati adaugand o lingurita de tinctura de adacina de brusture la o cana de apa fiarta.

2. Socul

Este un laxativ natural eficient si, de asemenea are proprietati detoxifiante si antiseptice. Reduce inflamatia, este un agent astringent si antibacterial natural, curata sangele si ajuta ficatul si rinichii. Este suficient sa beti o ceasca de ceau dupa fiecare masa.

3. Urzica

Printre ceaiurile cu rol de purificator al organismului un rol deosebit il ocupa cel de urzica. Planta, care contine aproape 20 de vitamine si minerale, printre care vitamina A, B1, B5, C, K, potasiu, fier, zinc si calciu, este bogata in acizi grasi esentiali.

Datorita acestor compusi, urzica are proprietati diuretice, antiinflamatorii, antialergice si decongestive. Ceaiul de urzica regleaza tensiunea arteriala si nivelul de zahar din sange, prevenind astfel afectiuni ale inimii sau diabetul. Acesta stimuleaza apetitul si contribuie la intarirea sistemului imunitar.

4.Papadia

Un ceai ideal pentru a fi baut dupa-amiaza este cel de papadie. Ajuta la eliminarea toxinelor si stimuleaza circulatia.

Puneti cateva flori intr-o ceasca de apa fiarta si lasati 5 minute la infuzat.

5. Patlagina (ingusta/lata)

De la aceste plante se folosesc frunzele, semintele si radacina de asemenea. Intr-un dintre cartile sale, Maria Treben scrie ca patlagina este una dintre cele mai bune plante pentru curasarea stomacului si o recomanda celor care au sange putin sau celor care au „sange prost”, rinichi sau ficat bolnav, eczeme, eruptii, infatisare palida sau cei care sunt ragusiti si tusesc putin.

Se poate folosi in:

Furuncule

Eczeme

Carbuncul (buboi)

Intepaturi si muscaturi otravitoare

Infectii cu candida

Ulcere maligne sau hemoraice

Rani care sangereaza

Taieturi, zgarieturi

Arsuri, opariri

Lumbago

Mastita

Intoxicatie cu iedera otravitoare

Vanatai

Leucoree

Sifilis

Hidropizie (dropica)

Viermi intestinali

Dureri de dinti

Sub forma de comprese (din frunze zdrobite), crema, pulbere, tinctura, ceai sau crema

Publicitate

Dacă vă plac materialele publicate va invităm să ne urmăriți și pe pagina noastră de Facebook