Cate calorii trebuie sa consumi in functie de varsta

Cand vine vorba despre silueta si despre o greutate corporala normala si sanatoasa, sfaturile vin din toate partile.

Exista atat de multe mituri si vorbe din batrani despre acest subiect, incat nimeni parca nu stie ce sa mai creada.

Totusi, in ceea ce priveste aportul zilnic de calorii, se pare ca s-a ajuns la o concluzie, aceea ca femeile nu ar trebui sa depaseasca limita de 2.000 de calorii pe zi, in timp ce barbatii ar trebui sa consume in jur de 2.500 de calorii.

Cercetarile arata ca desi aceste cifre sunt, in mare parte, reale, varsta este

un factor care trebuie avut in vedere si care poate determina aportul de calorii necesar fiecarei persoane in parte, potrivit gandul.info, care citeaza The Independent.

Statisticianul Nathan Yau, de la Universitatea California Los Angeles (UCLA) a analizat datele de la Departamentul american pentru sanatate pentru a determina modul in care varsta intervine in calculul numarului optim de calorii pe care o persoana trebuie sa le consume zilnic astfel incat sa-si mentina o greutate optima.

Yau a identificat in prima faza particularitati legate de stilul de viata: activ, moderat sau sedentar. Apoi a combinat cifrele astfel incat sa obtina rezultatele cele mai apropiate de adevar.

Articolul continuă după reclame

Femeile care au un stil de viata mai degraba sedentar si varsta cuprinsa intre 25 si 30 de ani ar trebui sa consume un maximum de 1.800 de calorii pe zi, in timp ce, odata ce trec de 50 de ani, portia de calorii ar trebui sa scada la 1.600 pe zi.

De partea cealalta, femeile care au un stil de viata activ, cu vasrta cuprinsa intre 20 si 30 de ani, ar trebui sa consume pana la 2.400 de calorii pe zi. Doza scade la 2.000 de calorii de la varsta de 60 de ani incolo.

In ceea ce priveste barbatii, sedentarii cu varste intre 25 si 30 de ani nu ar trebui sa depaseasca un consum de 2.400 de calorii pe zi. Acest aport scade la 2.000 de calorii incepand cu varsta de 60 de ani.

Daca sunt activi, barbatii pot consuma pana la 3.000 de calorii in jurul varstei de 20 de ani, in timp ce cei trecuti de 60 de ani trebuie sa mentina aportul de calorii sub 2.600.

Nutritionistii recomanda ca toti cei care vor sa-si mentina o silueta de invidiat sa faca miscare si sa aiba o dieta variata. De asemenea, consumul de apa este foarte important.

Sursa:sanatate.bzi.ro

Publicitate

Dacă vă plac materialele publicate va invităm să ne urmăriți și pe pagina noastră de Facebook