Ce ne transmit, de fapt, cutremurele mici si dese din ultima vreme? Seismologii trag un semnal de alarma

Ce ne transmit, de fapt, cutremurele mici si dese din ultima vreme? Seismologii trag un semnal de alarma
In fiecare zi, aproape, aflam de cel putin un cutremur de magnitudine mica, dar aproape ca nimeni nu le ia in seama! Ce ne transmit, de fapt, aceste seisme? Sunt dovezi ca se detensioneaza energia acumulata in scoarta terestra sau dimpotriva? Specialistii ne-au raspuns!

 

Asta sustin si specialistii. Un cutremur major se va intampla. Cand insa, nimeni nu poate spune cu exactitate. Cert este ca seisme de magnitutie mica se produc din ce in ce mai des.
„Urmeaza un cutremur de foarte mare adancime! 04.25 + 03.09 Inregistram foatre multe cutremure, este adevarat.

Dumneavoastra, publicului va sunt date cele mai mari de peste 3 si ceva. In ultimul timp am avut cutremure mai mari, de mare adancime. In jur de 3,5 , 4 si ceva”
Cu teama si cu privirea ridicata. Asa se circula, ca pieton, pe calea Mosilor din capitala, una dintre cele mai circulate artere.

Articolul continuă după reclame

De pe cladirile darapanate, la cele mai mici vibratii pe care le produc tramvaiele care cirula prin zona, se desprind bucati mari de tencuiala, sau chiar caramizi .
Doamna din imagini ne povesteste cum de ani intregi asteapta ca blocul, cu bulina, in care locuieste sa fie reabilitat.

Ba chiar a mers la primarie sa intrebe cand se va face ceva in acest sens . A aflat cu stupoare ca mai are de asteptat…. mult si bine…”Sunt la pozitia 1031 si la asta nici nu s-a pus problema sa vina sa remedieze. Cum se simt intr-o astfel de cladire? Foarte tare. S-au mai crapat la cutremure cladirile? Incontinuu. Eu vad la mine in cladire, incontinuu apar fisuri”

Un cutremur cu o magnitudine care ar depasi 7 grade pe Richter ar pune la pamant toate aceste cladiri, si chiar multe altele.
Sursa: www.stirilekanald.ro
Articol preluat integral cu acord scris.

Publicitate

Dacă vă plac materialele publicate va invităm să ne urmăriți și pe pagina noastră de Facebook