Ea este mama eroina din Vrancea care si-a salvat fetita. La 12 ani, micuta arata ca un copil de 6 ani: „A primit o noua sansa la viata”

Ea este mama eroina din Vrancea care si-a salvat fetita. La 12 ani, micuta arata ca un copil de 6 ani: „A primit o noua sansa la viata”

O mama din Vrancea i-a dat a doua oara viata fiicei sale. Femeia i-a donat copilei un rinichi, dupa ce aceasta a fost diagnosticata cu o boala care nu-i permitea organismului fetei sa se dezvolte. La aproape 12 ani, micuta cantareste doar 20 de kilograme si arata ca un copil de 6 ani.

Nicoleta Luca: Eu rinichiul i l-am oferit cu toata placerea, sa pot sa ii ofer o sansa la viata si un strain daca era si daca aveam puterea asta o faceam

Prof. Dr. Covic Adrian: este o renastere, este un moment de magie, suntem in preajma Craciunului si cred ca trebuie sa subliniem acest lucru.

„Aceasta este femeia care, in pragul Craciunului, a facut un miracol pentru fiica ei grav bolnava. I-a dat unul dintre rinichi si a salvat-o, astfel, de la moarte. Inainte de operatie, chiar micuta isi incuraja mama”.

Nicoleta Luca: I-am spus sa nu ii fie frica, sa fie curajoasa, ca e bine, mai mult m-a incurajat ea pe mine, decat eu pe ea. Mi-a zis sa nu imi fie frica. Sa fiu tare ca nu o sa se intample nimic.

Articolul continuă după reclame

Totul a inceput in urma cu doua luni, cand copila, mult prea mica si prea slaba pentru varsta ei, a lesinat la scoala. A fost dusa cu salvarea la spitalul din Focsani, apoi a fost transferata la Spitalul Parhon din Iasi. Aici, mama a aflat diagnosticul cumplit.

Dr. Ionut Nistor: un copil de 11 ani si-a facut si a facut aceste analize foarte recent, a fost si diagnosticat cu insuficienta renala in ultimul stadiu

Dr. Cornel Morosanu: un copil de 11 ani cu hipotrofie, adica mic, foarte mic pentru varsta lui, 21 de kg la 11 ani.

Fetita avea doar doua variante de supravietuire – dializa sau transplantul.

Nicoleta Luca: Domnul doctor m-a intrebat daca sunt compatibila cu ea si daca sunt de acord sa ii donez eu un rinichi. Si i-am spus ca normal ca da.

Interventia a fost una complexa. Rinichiul mamei era mare, iar trupul fiicei sale, mult prea mic. Cu toate acestea, medicii au reusit sa-i faca loc organului, iar operatia a fost un succes.

Dr. Cornel Morosanu: transplantul renal la un copil ii da sansa sa se dezvolte, din cauza insuficientei renale el nu va creste, va ramane micut acum, dupa transplant speram sa creasca, sa se dezvolte normal.

Medicii trag un semnal de alarma. Insuficienta renala nu doare, dar poate fi depistata si tratata din timp, daca pacientii isi fac analizele periodic.

Sursa:www.stirilekanald.ro

Publicitate

Dacă vă plac materialele publicate va invităm să ne urmăriți și pe pagina noastră de Facebook