Factorii de risc ai bolilor de inima pe care tindeti sa-i ignorati

Nu fumati, faceti sport in mod regulat si sunteti foarte atenti la cantitatea de sare pe care o consumati. Totusi, exista un factor de risc pe care s-ar putea sa nu-l fi luat in considerare si anume aerul toxic despre care studiile spun ca este foarte nociv pentru inima.

Poluarea din aer cauzata de gazele emise de masini, foc, fumat – este daunatoare inimii intrucat afecteaza vasele de sange si cauzeaza inflamatii.
„Stiam de ceva timp ca exista o asociere intre poluare si decesurile din cauza bolilor de inima, in special infarct si atacuri ale inimii, insa, de obicei, erau vizati numai cei in varsta.

Totusi, faptul ca in ultima vreme varsta nu mai este un criteriu dupa care poluarea ataca si chiar si persoanele tinere sunt afectate, arata ca poluarea este din ce in ce mai periculoasa”, ne spune Aruni Bhatnagar, profesor cardiovascular la Universitatea Louisville din Kentucky.
Un alt studiu realizat in Israel a demonstrat ca persoanele

Articolul continuă după reclame

care sunt expuse la un mediu toxic pentru mai mult de 3 luni au un nivel al zaharului in sange mult peste limita normalului si un nivel al colesterolului rau mai mare decat cel al colesterolului bun.
Aceste rezultate ale studiilor sunt infricosatoare, insa, in acest articol, va prezentam cateva lucruri pe care le puteti face pentru a combate poluarea din aer:

 Evitati sa calatoriti in timpul orelor de varf, iar daca trebuie sa o faceti, tineti geamul de la masina inchis si porniti venilatia pentru a nu permite aerului poluat sa stea mult in masina
 Fiindca atunci cand gatiti va expuneti la poluare, este bine sa ventilati aerul din casa pentru a permite ca per total, aerul din camera sa fie unul curat

 Folositi un cuptor electric in loc de a folosi unul cu gaz
 Evitati sa puneti in camera spreiuri odorizante si inlocuiti-le cu miros natural de lamaie sau pin
 Investiti intr-un dispozitiv de curatare a aerului din casa
 Urmariti gradul de poluare din aer si, atunci cand este ridicat, cel mai bine este sa ramaneti in casa
SURSA: /www.prevention.com

Publicitate

Dacă vă plac materialele publicate va invităm să ne urmăriți și pe pagina noastră de Facebook