Grâul încolțit: Remediu natural pentru multe boli

 

Încă din cele mai vechi timpuri, grâul germinat a fost folosit în terapia naturistă, fiind privit şi acum că un leac miraculos pentru renaşterea organismului. Boabele de grâu încolţit fac minuni pentru sănătate, adunând în ele cele mai bune substanţe folositoare organismului uman.

Dacă vreţi să urmaţi tratamente naturiste cu grâu încolţit, uite ce anume trebuie să ştiţi.
Anumite tratamente naturiste cu grâu încolţit au rezultate extraordinare în stoparea evoluţiei unor boli grave şi chiar vindecarea acestora.

Dar, dincolo de toate, aceste cereale germinate întineresc şi redau vitalitatea, terapia cu grâu încolţit fiind considerată un miracol al medicinii tradiţionale.

Tratamente naturiste cu grâu încolţit:

Diverse tratamente naturiste cu grâu încolţit sunt indicate în: tratamentul întîrzierilor de creştere la copii, boli de piele (acnee, eczeme, afecţiuni infecţioase recidivante), îmbătrînire sau îmbătrînire prematură, afecţiuni hepatice, subponderalitate, tromboflebită, arterită, tumori ale stomacului, tumori în general, cancer, afecţiuni oculare, afecţiuni respiratorii recidivante (inclusiv astm şi bronşită), impotenţa şi sterilitate masculină, amenoree, dismenoree,

anemie, lipsa de calciu şi magneziu, dureri de cap, migrene, insomnie. Femeilor însărcinate sau care alăptează, aceste tratamente naturiste cu grâu încolţit le asigura o mai bună vitalitate, la fel şi celor care se refac după o boală, accidente, tăieturi, arsuri, informează formula-as.ro. Cură este contraindicată persoanelor care se confruntă cu dezechilibre cauzate de excesul de hormoni estrogeni în organism (femeilor care au o menstruaţie abundenţă şi bărbaţilor cu tendinţe de efeminare).

Tratamente naturiste cu grâu încolţit: cum se prepară

Pentru a urma tratamente naturiste cu grâu încolţit se ia circa un kilogram din ultima producţie, după care se cerne printr-o sită, scrie efemeride.ro. După ce impurităţile au fost eliminate se spală foarte de bine, în mai multe ape. Apoi se ia grâul curat şi se pune într-o oală destul de mare peste care se toarnă apă. A două zi în jurul prânzului, grâul se spală sub jetul de apă şi apă din oală este înlocuită cu una proaspătă. Această operaţiune necesară în urmă tratamente naturiste cu grâu încolţit se efectuează şi seară.

Articolul continuă după reclame

În timpul spălării nu trebuie amestecat grâul. După mai multe zile, în care cele două acţiuni zilnice trebuie repetate, se poate observă cum embrionul a ieşit din fiecare bob. Pentru a fi gata, embrionul trebuie să aibă o dimensiune de cel puţin 2-3 milimetri, iar rădăcina să fie până în 5 milimetri. Când aceste cerinţe sunt îndeplinite, se ia grâul încolţit şi se bagă în borcane, care se acoperă cu un capac pentru că aerul să nu pătrundă. Borcanele se depozitează fie într-un loc răcoros sau chiar la frigider.

Tratamente naturiste cu grâu încolţit: durata curei

Pentru a observă primele efecte ale acestor tratamente naturiste cu grâu încolţit este necesară trecerea a 3-4 săptămâni. Stabilizarea efectelor apare, însă, după 2-3 luni şi 6-12 luni în cazul persoanelor devitalizate sau care suferă de afecţiuni grave. Doză terapeutică la adulţi este de 3-6 linguri pe zi; la copii cu vârste cuprinse între 7 şi 14 ani, doză este de 1-2 linguri pe zi; la copii de 2-6 ani, doză este de 1-3 linguriţe pe zi.

Administrarea acestor tratamente naturiste cu grâu încolţit se face dimineaţă, pe stomacul gol. Grâul încolţit se da prin maşină de tocat, pentru a fi mărunţit, după care se amestecă cu miere. Există şi o serie de reţete de combinare a grâului germinat cu alte alimente-medicament.

Tratamente naturiste cu grâu încolţit: de ce nutrienţi beneficiezi

Germenii de grâu (grâul încolţit) sunt seminţe care trec din starea de viaţă latentă în stare activă, proces care determină o serie de transformări biochimice şi de structură. Dacă eşti interesat de tratamente naturiste cu grâu încolţit, află că sămânţa conţine maximum de substanţe folositoare organismului uman.

Iată câteva cantităţi de minerale uşor de asimilat de către organism, conţinute de 100 grame germeni de grâu: fosfor (1050 mg%), magneziu (342 mg%), calciu (71 mg%). La aceste minerale se adaugă vitaminele: A, B, E, K, D, PP, enzime şi anumiţi hormoni vegetali, cu structura foarte puţin cunoscută, care au efecte terapeutice extraordinare.

Sursa: www.click.ro

Publicitate

Dacă vă plac materialele publicate va invităm să ne urmăriți și pe pagina noastră de Facebook