Obiceiuri nesanatoase care provoaca balonare,gaze si reflux. Vedeti aici cum sa le evitati!

1.Evita obiceiurile care provoaca balonare,gaze si reflux: in afara de intoleranta corporala la anumite alimente care pot declansa aceste probleme,exista si obiceiuri care le pot determina.

De la guma de mestecat si consumul de bomboane, pana la activitati care pot creste continutul de aer in stomac, exista un spectru larg de obiceiuri care pot provoca balonare, gaze si reflux.

De asemenea, sucurile si bauturile racoritoare, dar si cele carbogazoase, pot permite acumularea de aer in exces in stomac.

Mai mult decat atat, daca fumezi tigari, atunci inhalarea din timpul fumatului poate lasa aer in exces in sistemul digestiv , declansand astfel balonare,gaze si disconfort digestiv.

Prin urmare,pentru a evita gazele si balonarea,evita alimentele,dar si obiceiurile care le pot provoca.

2.Evita sa consumi alimente care declanseaza balonarea si gazele:

Lista de alimente care provoaca balonare, gaze si disconfort digestiv, este destul de lunga, ele fiind responsabile si pentru activarea refluxului de acid, care se intampla atunci cand acidul gastric ajunge la esofag si are ca rezultat arsuri la stomac.

Alimentele bogate în grăsimi sunt principala cauză a apariției gazelor, deoarece sunt dificil de digerat și rămân în sistemul tractului digestiv, provocând mai mult disconfort și senzație de balonare.

De asemenea, alimentele prăjite sunt al doilea vinovat responsabil cu acumularea de gaze intestinale și declanșarea balonării. Cu toate acestea, poate părea uimitor, dar și alimentele cu conținut ridicat în fibre pot provoca disconfort intestinal, cum ar fi: fructele, legumele,

pastele făinoase, cerealele, cerealele integrale și produsele lactate.

3. Digeră mâncarea așa cum trebuie: Digerarea este o necesitate, deoarece toate alimentele nedigerate duc adesea la dezvoltarea gazelor în intestine.

Prin urmare, dacă ești conștientă de faptul că ai intoleranță la anumite tipuri de alimente, trebuie să le eviți.

De exemplu, dacă ai intoleranță la gluten sau lactoză, atunci nu trebuie să consumi alimente care conțin gluten sau produse lactate, deoarece organismul nu le poate digera în mod corespunzător, rezultând dureri abdominale și gaze.

Pe de altă parte, dacă ai deficiențe ale bacteriilor intestinale benefice, care sunt esențiale pentru o digestie corectă, atunci funcția stomacului tău va fi întreruptă și vei căpăta simptomele menționate mai sus.

În plus, bacteriile intestinale benefice pot fi epuizate în urma dietei nesănătoase, a antibioticelor sau a altor medicamente utilizate împreună cu carbohidrații insuficient absorbiți.

În aceste condiții, balonarea, refluxul și gazele par aproape imposibil de oprit, însă cu o atenție corespunzătoare și limitarea cantităților de mâncăruri care le pot declanșa, îți vei îmbunătăți considerabil starea de sănătate!

Sursa:www.bzt.ro

Publicitate

Dacă vă plac materialele publicate va invităm să ne urmăriți și pe pagina noastră de Facebook