9. Lipii de cartofi
Aceasta lipie este consistenta, cu faina de năut bogată în proteine și este potrivită pentru o dietă restrictivă.
Ingrediente:
300 grame cartof roșu, curățat și tăiat în cuburi
1 lingură de coji de psyllium amestecate cu ⅓ ceasca de apă
2 linguri de ulei de măsline
1 ceașcă de făină de năut
2 lingurițe de condimente italiene
1 linguriță de sare de himalaya roz
½ linguriță de praf de usturoi
Indicatii:
Preîncălziți cuptorul la 175 ° C.
Pregătiți și acoperiti o tavă de copt cu hârtie de pergament.
Amestecați împreună făină de năut, condimentele italiene, sarea și pulberea de usturoi.
Umpleți un vas mic cu apă și aduceți-l la fierbere peste căldură.
Micșorați căldura, adaugați cartofii tăiați și se fierbe până se înmoaie, aproximativ 10 minute.
Scurgeți cartofii și puneți-i într-un mixer de bucătărie. Procesați până când sunt netezi, curatand mereu marginile spre interior dupa cum este necesar.
Adăugați amestecul de psyllium si apă și uleiul și amestecați in continuare.
Adăugați amestecul de cartofi la ingredientele uscate și amestecați pentru a le combina.
Asezați aluatul pe tava de copt.
Folosind spatele unei spatule, întindeți amestecul, asigurându-vă că are o grosime egală cu 0,5 cm.
Coaceți timp de 30 de minute și răciți timp de 10 minute înainte de a mânca.
Sugestii topping:
Avocado
Castraveți
Humus
Tzatziki
10. Lipie cu usturoi si miere
Usturoiul si mierea merg cu orice. Yummy!
Ingrediente:
1 ¼ ceasca de făină de cassava
1 lingurita de praf de copt
4 linguri ulei de avocado sau ghee, topit
1 lingurita praf de usturoi
1 lingurita de sare de mare
3 căței de usturoi proaspeti, tocati marunt sau rasi
4 linguri de smantana organica
½ cească de apă filtrată
2 linguri de miere crudă, nefiltrată (locală, dacă o puteți obține)
¼ – ½ cească de parmezan crud, opțional
Indicatii:
Preîncălziți cuptorul la 200 ° C.
Într-un bol mare, combinați făina, praful de copt, praful de usturoi și sarea de mare. Puneți deoparte.
Într-o cratiță mică, topiți untul / uleiul la căldură medie.
Adăugați usturoi și gătiți aproximativ 1-2 minute.
Se îndepărtează de pe căldură și se adaugă amestecul de făină.
Adăugați smântână, miere și apă la amestecul de făină. Se amestecă.
După ce aluatul începe să se unească, utilizați mâinile curate pentru a termina amestecarea și a forma aluatul într-o minge. Impartiti aluatul în jumătate și formați-l în două bile de aluat.
Plasați o foaie mare de hârtie pergament de dimensiunea tavii de copt pe o suprafață plană. Puneți o minge de aluat pe hârtia pergamentului. Așezați a doua foaie de hârtie pergament (lungimea foii de copt) deasupra bilei de aluat.
Folosind un făcăleț pe partea de sus a hârtiei de pergament pentru a rula aluatul într-un cerc de aproximativ 0,3 cm grosime.
Scoateți stratul superior al pergamentului și puneți stratul de jos (cu pâinea) pe tava de copt.
Repetați aceiași pași pentru cea de-a doua lipie.
Așezați totul în cuptor și reduceți temperatura la 190 ° C.
Coaceți timp de 20-25 minute până când marginile lipiei sunt maro deschis și crocante.
Scoateți din cuptor și lăsați lipia să se răcească pe foaia de copt timp de 15-20 de minute.
Se acoperă cu o cantitate generoasă de miere și se adaugă alte topuri, după cum se dorește. Savurați!
Sursă: dailyhealthpost.com