Te trezești din somn în fiecare noapte la aceeași oră? Iată ce înseamnă

In traditia chinezeasca se spune ca fiecare persoana detine un ceas al propriului corp care gestioneaza functiile organismului si care ne ajuta pe noi sa intelegem mai bine modul in care functionam.

Corpul nostru trece printr-un ciclu de 24 de ore de-a lungul caruia energia se muta de la organ la organ.

Asta inseamna ca atunci cand va treziti noapte de noapte la aceeasi ora, energia unuia dintre organe este blocata si de aceea organul respectiv nu mai functioneaza corect. Lucrul acesta afecteaza balanta si echilibrul organismului nostru.

Cu alte cuvinte, ora la care va treziti indica la care dintre organe aveti probleme si unde este blocat fluxul de energie. Mai jos vom detalia acest subiect.

9 am -11 pm.

Este de obicei timpul in care cei mai multi dintre noi obisnuim sa mergem la culcare. Daca aveti probleme cu somnul in acest interval de timp inseamna ca sunteti stresati si anxios.

Organele corespunzatoare acestui interval de timp sunt glanda tiroida si glandele suprarenale. In acest interval vasele de sange trec pe mod de recuperare, asa ca daca va simtiti obositi, inseamna ca vasele de sange sunt stresate. Incercati sa faceti ceva acre sa va relaxeze cum ar fi meditatia.

11 pm- 3 am (Vezica Biliara si Ficatul).

Acest interval de timp corespunde activarii vezicii biliare. Daca va treziti in acest timp, inseamna ca ficatul nu proceseaza deserurile cum trebuie. Va recomandam sa ca controlati nivelul de grasime consumata in timpul zilei si sa incercati sa va relaxati pe timp de zi pentru a va putea odihni noaptea.

3 am- 5 am (Plamanii).

Articolul continuă după reclame

Tusea din acest interval de timp denota o blocare a unei tristeti intrucat in acest interval de timp are loc procesul de eliminare a „deseurilor” din plamani. Va recomandam sa faceti cateva exerctii de respiratie, respirati adanc si sa adoptati o alimentatie mai echilibrata.

5 am – 7 am (Intestinul gros).

Este momentul in care intestinul gros este activat si ar trebui sa-i dati controlul. Acest organ este foarte important intrucat elimina deseurile toxice din organism.

Daca va treziti intre aceste ore, este posibil sa aveti un blocaj emotional, sa aveti un sentiment de vinovatie. Va recomandam sa consumati cat mai multa apa si sa va debarasati de emotiile negative.

7 am – 9 am (Stomacul).

Daca va treziti in acest interval de timp inseamna ca va este frig sau foame. Poate insemna si un sentiment de disperare si dezgust. Pentru a preveni aceste emotii va recomandam sa introduceti ceaiul de ghimbir si alimente mai sanatoase in dieta voastra.

9 am – 11 am (Pancreasul/ Splina).

Cel mai important organ digestiv este splina asa ca, daca aceasta are o problema, este foarte posibil sa va treziti in acest interval de timp.

Poate fi si un semn ca sunteti coplesiti de griji sau ca aveti o stima de sine scazuta, ca va chinuie un sentiment de gelozie sau ca obsinuiti sa supra-analizati totul.

Oricare dintre aceste lucruri ar fi, va recomandam sa va linistiti, sa invatati sa va apreciati si sa va iubiti mai mult si sa nutriti numai emotii pozitive atata asupra voastra cat si asupra celor din jurul vostru.

SURSA: dailyhealthgen.com

Traducere si adaptare: Echipa Dr. Andrei Laslau

Publicitate

Dacă vă plac materialele publicate va invităm să ne urmăriți și pe pagina noastră de Facebook

Comentariile sunt închise.