7 pași care vor forța literalmente corpul dvs. să transforme grăsimea în energie

Publicitate

Creșteți aportul de grăsimi sănătoase
Consumul de grăsimi sănătoase mărește nivelul de cetone și vă ajută să obțineți cetoză. Anume, o dietă cu conținut redus de carbogeni este scăzută în carbohidrați, dar bogată în grăsimi.
Dietele ketogene pentru sănătatea metabolică, pierderea în greutate și performanța exercițiilor fizice ajung între 60-80% din calorii din grăsimi,

în timp ce dieta clasică ketogenică utilizată în tratamentul epilepsiei este chiar mai mare în grăsimi, de obicei cu 85-90% .
Acest lucru nu înseamnă că admisia excesivă de grăsimi duce la creșterea nivelului de cetone în toate cazurile.
Un studiu care a implicat 11 persoane sănătoase timp de trei săptămâni

a analizat efectele postului cu cantități diferite de aport de grăsimi la nivelul cetonelor expirate și a constatat că nivelurile de cetonă au fost similare la persoanele care consumă 79% sau 90% din calorii din grăsimi.
Deoarece grăsimile reprezintă un procent mare dintr-o dietă ketogenică, trebuie să utilizați întotdeauna surse de înaltă calitate,

cum ar fi ulei de avocado, ulei de nucă de cocos, untură, unt, ulei de măsline și seu.
Cu toate acestea, dacă doriți să scădeți în greutate, nu ar trebui să consumați prea multe calorii.
Consumul de cel puțin 60% calorii din grăsimi crește, prin urmare, nivelurile de cetonă. Cu toate acestea, asigurați-vă că alegeți grăsimi sănătoase atât din plante, cât și din surse animale.

Publicitate

Include uleiul de nucă de cocos în dieta ta
Consumul de ulei de nucă de cocos vă ajută să intrați în stare de cetoză, deoarece este bogat în grăsimi cunoscute sub numele de trigliceride cu lanț mediu (MCT), care sunt absorbite rapid și luate direct de ficat, unde pot fi utilizate imediat pentru energie sau transformate în cetone.

Este de fapt una dintre cele mai bune modalități de a obține cetoza în cazul bolii Alzheimer și a altor tulburări ale sistemului nervos. Acest ulei conține 4 tipuri de MCT, dar încă jumătate din grăsime provine din acidul lauric.
Cercetătorii au confirmat faptul că sursele de grăsime bogate în acid lauric pot produce un nivel mai ridicat de cetoză, deoarece acestea sunt metabolizate mai treptat decât alte tipuri de MCT.
Numeroase studii au constatat că o dietă bogată în MCT care conține 20% din calorii din carbohidrați oferă efecte similare cu dieta clasică pe bază de ketogen, care oferă mai puțin de 5% din calorii din carbohidrați.
Ar trebui să adăugați lent ulei de nucă de cocos la dieta dumneavoastră, pentru a preveni efectele secundare digestive, cum ar fi diaree și crampe stomacale.
Puteți începe cu o linguriță în fiecare zi, și treptat crește până la 2-3 linguri zilnic în termen de o săptămână. Prin urmare, uleiul de nucă de cocos oferă MCT-uri, care sunt rapid absorbite și transformate în corpuri cetone de către ficat.
Citeste continuarea pe pagina urmatoare===>

Dacă vă plac materialele publicate va invităm să ne urmăriți și pe pagina noastră de Facebook