7 pași care vor forța literalmente corpul dvs. să transforme grăsimea în energie

O cantitate adecvată de proteine
Aportul adecvat de proteine duce la cetoză. Dieta clasică ketogenică utilizată la pacienții cu epilepsie este limitată atât în carbohidrați, cât și în proteine, pentru a maximiza nivelurile de corpuri cetone și este, de asemenea, foarte utilă în tratamentul cancerului, deoarece reduce creșterea tumorală.

Cu toate acestea, reducerea proteinei pentru a crește producția de cetone nu este o practică sănătoasă pentru majoritatea oamenilor.
Inițial, aportul suficient de proteine este necesar pentru ca ficatul să obțină aminoacizii utilizați pentru gluconeogeneză sau producerea de glucoză nouă, necesitate pentru putinele celule și organe care nu pot utiliza cetonele ca și combustibil, cum ar fi unele zone ale creierului și rinichilor și celulele roșii din sânge.

Mai mult, aportul de proteine este necesar pentru menținerea masei musculare în cazul unui aport redus de carbohidrați, în special în timpul pierderii în greutate. În majoritatea cazurilor, scăderea în greutate duce la pierderea atât a grăsimii, cît și a mușchiului, dar aportul adecvat de proteine pe o dietă ketogenică foarte scăzută poate păstra masa musculară.

Studiile au arătat că menținerea masei musculare și a performanței fizice este maximizată atunci când aportul de proteine este în intervalul de 0,55 – 0,77 grame pe kilogram (1,2 – 1,7 grame pe kilogram) de masă slabă.
Studiile privind pierderile de greutate arată că dietele cu conținut foarte scăzut de carbohidrați cu aport de proteine din această gamă duc la cetoză.
Un studiu a implicat 17 bărbați obezi care au urmat o dietă pe bază ketogenică, constituind 30% din calorii din proteine timp de o lună.

Articolul continuă după reclame

Cercetătorii au descoperit că, în medie, concentrațiile lor de cetonă din sânge au fost de 1,52 mmol / l, ceea ce se situează bine în gama de cetoză nutrițională de 0,5-3,0 mmol / l.
Pentru a afla nivelul de proteine pe care corpul are nevoie de o dietă pe bază de ketogen, trebuie să înmulțiți greutatea corporală ideală în kilograme cu 0,55 până la 0,77 (1,2 până la 1,7 în kilograme).

În concluzie, aportul scăzut de proteine determină pierderea masei musculare, în timp ce aportul excesiv ar putea să le suprime producția.
Un post scurt sau un post de grăsimi
Puteți obține, de asemenea, cetoză, prin abstinența de la mâncare câteva ore. De fapt, numeroși oameni intră într-o cetoză ușoară între cină și micul dejun.
Înainte de o dietă ketogenică, copiii epileptici postesc adesea timp de 24 – 48 de ore, pentru a reduce crizele mai devreme, deoarece intră într-o stare de cetoză mai rapidă.
Cetoza poate fi, de asemenea, realizată prin postul intermitent, care implică reprize rapide pe termen scurt.
In plus, „postul de grăsime” este o altă abordare care stimulează efectele postului. Acesta permite consumul zilnic de aproximativ 1000 de calorii, din care 85-90% provin din grăsimi, iar consumul redus de calorii și consumul ridicat de grăsimi conduc la cetoză.
Conform rezultatelor unui studiu din 1965, o creștere rapidă a grăsimii a determinat o pierdere semnificativă de greutate la pacienții supraponderali.
Un post de grăsimi este redus în calorii și proteine, astfel încât, pentru a preveni pierderea excesivă a masei musculare, ar trebui să fie urmat nu mai mult de 3-5 zile. Cu toate acestea, s-a dovedit că postitul, postul intermitent și postul de grasimi ajută organismul să obțină cetoză foarte repede.
Citeste continuarea pe pagina urmatoare===>

Publicitate

Dacă vă plac materialele publicate va invităm să ne urmăriți și pe pagina noastră de Facebook