Abundența alimentară

Abundenta alimentara. Industria alimentara produce vreo 4000-4500kcal pentru fiecare dintre noi.

Dublu fata de cat avem nevoie.

Nu toti consumam caloriile astea. Unii consuma chiar mai mult.

Smecheria este ca ei si vand. O mare parte din ele.

Este foarte interesanta ecuatia calorii produse – calorii consumate – calorii arse.

In principiu treaba cu o calorie e o calorie variaza foarte mult, pentru ca 100 grame de zahar nu sunt acelasi lucru cu 45 grame de unt, desi in teorie au exact aceleasi calorii.

Daca primele favorizeaza lipogeneza, ultimele pot favoriza lipoliza, in absenta glucidelor.

Producatorii fac foarte multa reclama si reusesc sa iti vanda lucruri pe care nu le doresti de fapt.

Pentru ca te bombardeaza cu ele zi de zi, pe strada, la TV, in toalete, pe FB, pe radio, peste tot. Pur si simplu nu poti sa le scapi.

Apoi mai exista si comoditatea umana, de care profita ei maxim.

Evident, exista posibilitatea sa poti avea alegeri decente pentru sanatatea ta si daca mananci intr-un fast-food. Dar asta e o cu totul alta discutie.

Deci, de ce trebuie sa tinem diete ?

Pentru ca daca am manca tot ceea ce ne pofteste inima, si asta inseamna zaharoase, fainoase, patiserie, cofetarie, fructe foarte dulci, fast-food, ciocolata, dulciuri, sucuri dulci, asta ne va duce destul de repede la dezastru – sindrom metabolic, obezitate, boala cardiovasculara, cancer.

De aia trebuie sa tinem dieta.

Este o abundenta mult prea mare de mancare proasta, la preturi aparent mici.

Ca daca ti se vinde zahar, fructoza, ulei hidrogenat, faina, lapte praf si multe E-uri la un pret de 51 ron / kg, atunci constati de fapt ca mancarea proasta este EXTREM DE SCUMPA.

De fapt este un JEG NUTRITIONAL LA PRET REGESC.

Dar asta e o cu totul alta discutie.

Si de aia trebuie sa tii diete si sa te duci la sala si sa fii atent la tot ceea ce mananci, macar 6 zile din 7.

Publicitate

Dacă vă plac materialele publicate va invităm să ne urmăriți și pe pagina noastră de Facebook