Aspirina: 6 proprietati terapeutice uimitoare si precautii in administrare

Este ieftină, uşor de găsit şi, potrivit anumitor studii, un medicament care face miracole.
Va prezentam principalele conditii medicale ce pot fi ameliorate/tratate prin administarea de aspirina:

Durerea de capSus
Aspirina a fost descoperita de chimistul Felix Hoffman la finalul secolului XIX si in scurt timp s-a dovedit a fi cel mai de succes medicament. Administrata in dozele recomandate, aspirina poate fi utilizata fara efecte adverse importante, in ameliorarea unei arii largi de afectiuni, de la febra pana la inflamatii sau afectiuni ale inimii.

In momentul in care apare o injurie la nivelul unui tesut, organismul elibereaza prostaglandina, care are rolul de a trimite un semnal la nivelul creierului, inclusiv semnalul care contribuie la declansarea senzatiei de durere si inflamatie la locul injuriei. Prin caracteristicile sale, aspirina suprima productia de prostaglandina.

In ceea ce priveste ameliorarea durerilor de cap prin administrarea de aspirina, este important de definit, intr-o prima faza, stimulul care a dus la declansarea durerii.
De exemplu, timp de multi ani, s-a considerat ca durerile de cap provocate de starile de tensiune au la baza tensiunea musculara de la nivelul fetei, gatului si spatelui si ca dilatarea si comprimarea muschilor conduc la cresterea inflamatiei – principala cauza a cefaleei.

In prezent, desi nu se exclude varianta prin care tensiunea musculara poate fi implicata in producerea cefaleei, se considera ca interactiunea chimicalelor din creier – cum ar fi serotonina si celulele nervoase din creier, joaca un rol mult mai important in declansarea durerii.
Unul dintre principalele pericole ale administrarii aspirinei este ca medicamentul poate fi „prea eficient”, suprimand productia de prostaglandina atat de la nivelul injuriei care provoaca durerea, dar si de la nivelul stomacului, ceea ce, in timp, poate conduce la afectarea mucoasei stomacale si la declansarea ulcerului.

Articolul continuă după reclame

Studiile atesta faptul ca aspirina amelioreaza durerea de cap provocata de starile de tensiune in 75% din cazurile in care este administrata si in aproximativ 60% din cazurile de migrena. Conform studiilor efectuate de Universitatea din Oxford, Anglia, aspirina de 900 mg sau 1,000 mg este eficienta in reducerea durerii de cap si a simptomelor asociate, precum greata si fotofobia.
In prezent, se utilizeaza in jur de 80 de miliarde de tablete de aspirina zilnic, iar studiile medicale atesta faptul ca, administrata corespunzator, aspirina poate fi un medicament foarte eficient si sigur in tratarea durerilor de cap sau a altor afectiuni.
Durerea cronica
Aspirina apartine clasei antiinflamatoarelor nesteroidiene (AINS), frecvent utilizate in tratarea durerilor cronice sau acute. Desi se considera ca aspirina ajuta la inhibarea prostaglandinei din organism ajutand astfel la ameliorarea durerilor, mecanismul prin care reduce inflamatiile nu a fost inca clar definit.
Facand parte din clasa AINS, aspirina ajuta la ameliorarea durerilor usoare sau moderate si reducerea inflamatiilor, la ameliorarea durerilor provocate de afectiunile inflamatorii sau in urma unor injurii acute.
Aspirina poate fi eficienta in urmatoarele afectiuni cronice:
– artrita reumatoida;
– osteoartrita;
– migrene;
– dureri musculare cronice;
In unele situatii, aspirina poate fi combinata cu alte analgezice, precum codeina, pentru a trata formele mai severe de durere.
Citeste continuarea pe pagina urmatoare===>

Publicitate

Dacă vă plac materialele publicate va invităm să ne urmăriți și pe pagina noastră de Facebook