Bătăturile oferă un aspect neplăcut și unele chiar dor: remedii naturiste care te ajută să scapi:

Bătăturile te deranjează și vrei să scapi de ele? Nu ezita să încerci următoarele 9 remedii naturiste! Fiecare dintre noi a avut bătături la picioare la un moment dat.

Vestea bună este că există numeroase remedii naturiste care pot vindeca bătăturile într-un mod simplu și rapid, prevenind durerea incomodă pe care acestea o provoacă.

Băuturile reprezintă porțiuni de piele inflamate și pline de lichid. Acestea pot apărea pe mâini și picioare din cauza fricțiunii și a presiunii. Deși nu necesită îngrijire medicală decât dacă se infectează, bătăturile pot fi tratate cu anumite produse care le accelerează vindecarea.

1. Apă cu sare: Pentru a îndepărta bătăturile, înmoaie picioarele sau porțiunea de piele vizată în apă caldă cu sare. Acest amestec dezinfectează bătătura și elimină bacteriile care ar putea cauza infecții. În plus, apa cu sare stimulează circulația sanguină și accelereazăprocesul de reînnoire celulară, facilitând vindecarea.

2. Usturoi: Datorită proprietăților sale antibacteriene, usturoiul a fost folosit în scop medicinal timp de secole. Acest aliment este util pentru a preveni infectarea bătăturilor.Totodată, usturoiul facilitează regenerarea celulară. Aplică-l însă cu grijă, deoarece poate irita pielea.
Instrucțiuni:

Articolul continuă după reclame

Ca să scapi de bătături, decojește un cățel de usturoi și aplică-l pe regiunea vizată.
Poți să îl aplici pe bătătură cu tifon. Lasă-l să acționeze 5-10 minute, apoi îndepărtează-l.
3. Aloe vera:

Având proprietăți de vindecare importante, aloe vera este unul dintre cele mai recomandate remedii naturiste. Gelul acestei plante penetrează ușor pielea, drept pentru care reprezintă un produs ideal pentru a trata bătăturile. Proprietățile hidratante ale acestui gel accelerează, de asemenea, vindecarea și reduc inflamațiile provocate de bătături.

Instrucțiuni:

Pentru a extrage gelul de aloe vera, pur și simplu secționează frunza plantei pe lateral.

Aplică gelul direct pe regiunea afectată.

4. Gălbenele: Gălbeneaua este o plantă cu proprietăți medicinale incredibile. Aplicarea unui unguent preparat din această plantă sau a unui produs care o conține ca ingredient principal reprezintă o soluție excelentă împotriva bătăturilor.

De asemenea, gălbenelele accelerează procesul de vindecare a rănilor, stimulează înlocuirea pielii și susțin producția de colagen.

Sursa: sanatatea.org

Publicitate

Dacă vă plac materialele publicate va invităm să ne urmăriți și pe pagina noastră de Facebook