Care sunt cele mai bune ceaiuri de toamna

Care sunt cele mai bune ceaiuri de toamna
Ceaiul bun şi aromat şi toamna aurie (cu sau fără ploi şi guturai), merg mână în mână. Pentru asta am făcut o listă cu cele mai bune ceaiuri de toamnă, care combină beneficiile pe care le aduc plantele pentru ceai şi aromele îmbietoare şi tonice ale acestora.

O toamnă adevărată nu poate exclude răsfăţul ceştilor de ceai simple sau cu miere, lămâie ori lapte. Iată lista celor mai bune ceaiuri de toamnă.
Dacă ştii să foloseşti puterea plantelor pentru ceai ai o sumă întreagă de beneficii pentru sănătate. Ceaiul verde este un antidot pentru cancer, cel alb te fereşte de diabet, ceaiurile de plante calmează psihicul, aduc minerale şi vitamine, fac bine la ficat şi îmbunează stomacul.

Vorbim despre toate acestea şi despre cele mai bune ceaiuri de toamnă!
Există plante calmant care domolesc tusea şi ameliorează raguşeala. Din categorie face parte ceaiul de rădăcină de lemn dulce, combinat cu scortişoara şi coajă de portocală.
Combina flori de musetel, gălbenele, flori de tei, petale trandafir şi câteva fire de lavandă. Rezultă un ceai demn de o printesă care linişteşte şi rasfaţă simturile, odihneşte mintea şi sufletul.

Bea-l cu un strop de lapte şi îndulcit uşor cu miere.
Menta calmeaza indigestiile, greaţa, balonarea şi nimic nu este mai plăcut decât o ceaşa caldă de ceai de mentă, îndulcită cu miere. Combină menta cu flori de trandafir şi gălbenele pentru a avea un ceai plăcut şi benefic.
Nu orice băutură de toamnă trebuie să fie caldă.

Poţi să-ţi faci ceai verde sau ceai de măceşe, pe care să-l păstrezi în stică (de stică) la rece. Nu are nevoie de miere sau zahăr şi poate fi băut ca atare, în loc de apa. Poţi adaugă un strop de esenţă organică de portocale sau lămâie şi totul devine un răsfăţ pentru trup şi suflet.
Frunze Matcha şi praful de praf de ceai verde este foarte bogat în antioxidanti şi fibre.

Ceaiul Matcha este ceai verde din frunze uscate şi măcinate sub formă de pulbere. Întreaga frunză de ceai este măcinat până rezultă o pulbere fină, care are textura amidonului de porumb şi o culoare verde vibrant. Ceaiul Matcha poate fi consumat ca ceai sau încorporat în preparate culinare şi pentru frumuseţe. Nu-l ocoli!

Combină pudră de ghimbir, echinacea, măceşe şi ceai de mentă. Adaugă fructe de pădure uscate, goji sau flori de soc şi vei avea cel mai eficient ceai în lupta cu gripa. În plus este parfumat, are o dulceaţă naturală şi este catifelat ca un sărut.
Amestecă ceai negru, pudră de scorţişoara, cardamom, cuişoare, ghimbir, câteva boabe de piper. Infuzează-le, îndulceşte-l cu lapte de migdale cald, adaugă un teanc de reviste şi îţi va face zilele de duminică perfecte.
Sursa: www.femeia.ro

Publicitate

Dacă vă plac materialele publicate va invităm să ne urmăriți și pe pagina noastră de Facebook