O veste proasta pentru soferi! Se schimba codul rutier! Guvernul va aplica sanctiuni severe soferilor

O veste proasta pentru soferi! Se schimba codul rutier! Guvernul va aplica sanctiuni severe soferilor
Guvernul si-a dat acordul pentru inasprirea pedepselor pentru soferii care nu opresc la dispozitia politistului, in schimb nu sustine majorarile de pedepse pregatite in cazul conducerii unui vehicul care polueaza fonic sau emana noxe peste limitele legale admise, potrivit profit.ro

Proiectele de legi modifica prevederile actuale ale Codului Rutier, urmand sa intre in perioada urmatoare in dezbatere parlamentara. Unul dintre proiecte suspenda exercitarea dreptului de a conduce pentru o perioada de 90 de zile, pentru ”neoprirea la dispozitia politistului aflat in exercitarea atributiilor de serviciu”.

Articolul continuă după reclame

”Vedem cum oamenii legii s-au confruntat cu foarte multe situatii in care participantii la trafic au ales sa nu opreasca vehiculele, iar politistii rutieri au fost nevoiti sa porneasca in urmarirea lor, in unele cazuri fiind nevoie de intariri si chiar de utilizarea focului de arma”, argumenteaza autorii legii necesitatea acestei sanctiuni.

Executivul a propus, astfel, autorilor legii ca ”nerespectarea semnalelor, indicatiilor si dispozitiilor politistului aflat in exercitarea atributiilor de serviciu” sa presupuna aplicarea sanctiunii cu amenda prevazuta in clasa a IV-a de sanctiuni si aplicarea sanctiunii complementare a suspendarii exercitarii dreptului de a conduce pentru o perioada de 90 de zile.

Aceasta fapta nu va mai fi sanctionata, prin urmare, doar cu amenda prevazuta in clasa a II-a de sanctiuni si cu aplicarea sanctiunii contraventionale complementare a suspendarii exercitarii dreptului de a conduce pentru o perioada de 30 de zile.
Sursa: www.stirilekanald.ro

Publicitate

Dacă vă plac materialele publicate va invităm să ne urmăriți și pe pagina noastră de Facebook