Cod portocaliu și cod galben de vânt, ninsoare, viscol și precipitații mixte, în toată țara, în perioada 28-30 octombrie

Cod portocaliu și cod galben de vânt, ninsoare, viscol și precipitații mixte, în toată țara, în perioada 28-30 octombrie
Cod portocaliu de ninsoare, în perioada 28-30 octombrie. Meteorologii au emis sâmbătă, 28 octombrie, avertizări cod portocaliu și cod galben de vânt, ninsoare, viscol și precipitații mixte care vor fi valabile, în toată țara, până luni seara.

Mai mult, în zona montană înaltă, vântulva atinge la rafale chiar și 120 de km/h.
De altfel, Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) emisese deja o avertizare meteo Cod galben de vânt şi ninsori în Brașov și alte șapte județe. O primă avertizare meteo, din cele noi, a intrat deja în vigoare sâmbătă, de la ora 13:o0, și este valabilă până duminică, 29 octombrie, ora 10:00.

În acest interval, se așteaptă intensificări temporare ale vântului, iar la altitudini de peste 1.600 m vântul va avea intensificări cu rafale ce vor depăși 65…70 km/h, iar pe creste 80…90 km/h, și se vor semnala precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare.
Intensificări temporare ale vântului cu viteze cuprinse în general între 45 și 55 km/h vor fi local și în restul zonelor, cu precădere în sud-vestul și în nord-vestul teritoriului, informează Digi 24.

Articolul continuă după reclame

Din 29 octombrie, de la ora 10:00, până luni, 30 octombrie, la ora 23:00, va intra în vigoare un Cod Galben de vânt intens, disconfort termic și precipitații mixte, la început în nord, nord-vest și centru, apoi în toată țara.
În intervalul menționat, intensitatea vântului va fi în creștere în toate regiunile, cu viteze la rafală în general între 55 și 70 km/h și local 75 … 85 km/h.

Valorile termice vor scădea în toată țara, iar intensificările de vânt vor determina amplificarea senzației de rece.
În regiunile din vestul, centrul și nordul țării pe arii extinse vor fi ploi moderate cantitativ, iar din noaptea de duminică spre luni (29/30 octombrie) în Maramureș, Transilvania și zona deluroasă a Crișanei și a Moldovei se vor semnala precipitații mixte.

În același interval, 29 octombrie, ora 10:00 – 30 octombrie, ora 23:00, zonele de munte vor fi sub Cod Portocaliu de vânt tare și ninsori viscolite, cu strat consistent de zăpadă.
Duminică (29 octombrie) și luni (30 octombrie), în zonele montane vântul va sufla tare, rafalele vor depăși 80…90 km/h, iar pe creste 100…120 km/h. Va ninge viscolit, vizibilitatea va scădea temporar sub 50 m și se va depune strat consistent de zăpadă.
Încă de ieri, exista o avertizare meteo de vânt puternic, lapoviță și ninsoare, în perioada 28-30 octombrie.
Sursa: www.libertatea.ro
Articol preluat integral cu acord scris.

Publicitate

Dacă vă plac materialele publicate va invităm să ne urmăriți și pe pagina noastră de Facebook