Gradinarii profesionisti iti spun ce sa faci ca sa recolta bogata – Invata trucuri de la ei

Gradinaritul este o disciplina in care cel mai mare rol revine prevenirii imbolnavirii solului cu paraziti si imbogatirii lui cu minerale si compusi organici sau neorganici pentru a stimula cresterea si rodirea culturilor.

Acum ca suntem in vara ne-am gândit ca o sa aveti nevoie de ele. Acestea sunt sfaturile:

1. Nu arunca gunoiul de bucatarie, ci ingroapa-l in gradina ta. Poti sapa un mic sant intre rasadurile de legume si arunca in el toate deseurile de bucatarie. Astfel vei face solul mult mai roditor si vei evita saracirea lui.

2. Solul acid este dusmanul multor culturi. Poti alcaliniza solul cu cenusa de lemn sau zatul de cafea. Cenusa este foarte buna pentru sfecla sau fasole, iar zatul pentru trandafiri si rododendroni.

3. Foloseste ceaiul vechi de buruieni sau buruienile de la ceai pe post de fertilizator pentru ca acestea maresc concentratia de azot in sol.

4. Pentru a nimici simplu buruienile, foloseste otet. Este suficient sa-l pulverizati pe buruieni. Dupa aceasta presara in jur putin bicarbonat de sodiu pentru a preveni aciditatea solului.

5. Cojile de ou sunt o comoara de minerale pentru sol, de aceea iti recomandam sa le arunci in gradina, maruntindu-le in prealabil.

6. Plantele care au fost atacate de fulgi pot fi vindicate daca le vei stropi cu apa amestecata cu bicarbonat. Bicarbonatul este absolut ne-toxic, spre deosebire de fungicidele comerciale.

7. Contra paduchilor de plante, foloseste o simpla apa cu sapun. Sapunul descompune stratul de ulei de pe chitina insectelor astfel incat acestea vor muri in scurt timp de deshidratare.

Este genial de simplu. De asemenea, poti folosi si detergentul de vase in loc de sapun.

8. Daca te-ai saturat de coloniile de furnici din gradina, fa o pasta de miere si borax si aplic-o pe o planta de langa musuroi. Furnicile nu tolereaza boraxul si in scurt timp vor parasi gradina ta.

9. Poti pacali natura si poti face un arbore fructifer sa infloreasca mai puternic aca vei bate in tulpina lui cuie. Aceasta metoda se aplica cu success de mult timp in India. N-ai nici o grija, sanatatea arborilor nu este afectata de aceste cuie.

10. Fierul este un element arhi-necesar pentru cresterea si rosirea multor plante si arbori, mai ales a vitei de vie. Pentru a face vita de vie mai roditoare, ingroapa la radacina ei cuie vechi sau alte obiecte ruginite.

Sursa: wow.bzi.ro

Publicitate

Dacă vă plac materialele publicate va invităm să ne urmăriți și pe pagina noastră de Facebook