Dieta ketogenica – slabit 20kg in 45 de zile

Dieta ketogenica – slabit 20kg in 45 de zile

Deşi rezident la chirurgie, tânărul doctor Andrei Laslău este un mare pasionat de nutriţie, iar pagina sa de Facebook e urmărită de aproape 10.000 de internauţi. Mulţi vor să îi urmeze exemplul şi să slăbească într-o lună cât alţii în ani grei.

Laslău a fost supraponderal, dar spune că a găsit cea mai fericită metodă de a scăpa de kilogramele în plus. Dieta cu pricina este dieta „keto”, scrie Ziarul Ring.

„Dieta keto nu este restrictivă. Poţi mânca regeşte. Îţi permite orice aliment, la orice oră, dacă îţi este foame. Dieta ketogenică cere ca, din totalul caloriilor zilnice, 65% să provină din grăsimi, 30% din proteine şi 5% din glucide. Diminuarea glucidelor în dietă scade nivelul de insulină, iar aceasta duce la activarea lipazei. Aceasta desface trigliceridele din ţesutul adipos în acizi graşi. Aceştia ajung în sânge, sunt transferaţi în mitocondrie – uzina energetică a celulei, unde sunt oxidaţi şi se formează ketone, pe care le poate folosi organismul pentru energie”, scrie Andrei Laslău pe  pagina sa de Facebook.

Pe lângă slăbirea rapida, dieta keto mai prezintă câteva avantaje, spune dr. Laslău: păstrează 90% din masa musculară, scade colesterolul rău şi îl creşte pe cel bun şi menţine glicemia în limite foarte bune.

„Slăbirea ţine de reacţia organismului fiecăruia. În general, femeile pierd în greutate mai lent decât bărbaţii. Eu, de exemplu, am slăbit, cu această dietă, 20 de kg în 45 de zile”, spune medicul.

În dieta keto, ai voie să mănânci mult şi variat. Poţi consuma salate, legume, carne fiartă sau la cuptor, peşte, brânzeturi, ouă, oleaginoase şi fructe puţin dulci.

Publicitate

Dacă vă plac materialele publicate va invităm să ne urmăriți și pe pagina noastră de Facebook

4 comentarii la „Dieta ketogenica – slabit 20kg in 45 de zile”

  1. V.am scris si eu un mesaj dar probabil nu ati avut timp sa.l cititi.Ce si cum sa fac sa slabesc macar 30 de kg. Am ajuns intr.un moment critic. Multumesc

Comentariile sunt închise.