De ce e bine sa evitati arsurile solare

De ce e bine sa evitati arsurile solare
Bronzul are pretul lui. Numarul cazurilor de afectiuni maligne cutanate este in crestere, iar unul din trei cancere depistate este la nivelul pielii. Expunerea excesiva la soare, fara protectie, ramane cauza principala a maladiei.

“Nu este o problema daca ne expunem la soare putin, ocazional, dar arsurile sunt nu doar extrem de neplacute, ci si foarte periculoase. Recomandam tuturor celor care iubesc soarele sa fie atenti, sa foloseasca produse bune cu protectie solara. Si ii mai sfatuiesc sa-si monitorizeze pielea din cand in cand:

daca observa o alunita noua sau o excrescenta, care nu se vindeca sau sangereaza, sa mearga la medic”, spune medicul american. Glen Goldman, profesor si expert in tratarea cancerului de piele prin microchirurgie Mohs, potrivit gandul.info.
In Romania, cancerele cutanate sunt depistate mai ales la persoanele peste

Articolul continuă după reclame

60 de ani, care nu s-au protejat in tinerete impotriva ultravioletelor. Cele mai expuse sunt cele cu pielea deschisa, fenotip 2, care au stat mult in aer liber, care au lucrat in soare si care nu s-au protejat niciodata. Conteaza si mostenirea genetica, insa prejudecatile si amanarea vizitei la medic fac cele mai multe victime.

“Toata viata am fost atenta cu sanatatea mea si mi-am facut mereu toate analizele. Si pentru leziunea de pe obraz, pe care o am de dinainte de Revolutie, ar fi trebuit sa vin mai repede la doctor. Dar am auzit de la lume ca nu se umbla la asa ceva. Abia cand a inceput sa sangereze, m-am decis sa vin la control”,

a marturisit una dintre pacientele operate de catre medicul Mihaela Leventer.
Milioane de persoane primesc anual, la nivel mondial, diagnosticul de cancer cutanat. Boala se poate vindeca daca este depistata la timp prin biopsie si daca este tratata prin metode performante precum microchirurgia Mohs.
Sursa:sanatate.bzi.ro

 

Publicitate

Dacă vă plac materialele publicate va invităm să ne urmăriți și pe pagina noastră de Facebook