De ce este spirulina atat de importanta pentru organism?

Spirulina este considerata astazi una dintre cele mai nutritive plante, considerata ca avand proprietatile tamaduitoare cele mai puternice din cele peste 30.000 de specii de alge care exista.

Spirulina prezinta un continut ridicat in micro si macronutrienti,

iar unele substante care se gasesc in spirulina sunt rar intalnite in alte plante. Asadar spirulina reprezinta cea mai buna sursa pentru unii nutrienti benefici organismului.

CE CONTINE SPIRULINA?

Spirulina este cunoscuta cu un continut de peste 280 de substante bio-active, unele dintre acestea fiind rare in natura.Spirulina este bogata in enzime, proteine, minerale, vitamine si alti factori care fac ca aceasta planta sa fie considerata una dintre cele mai nutritive.

Dupa laptele matern, spirulina contine cea mai mare concentratie de acid linoleic, o substanta indispensabila organismului, implicata in multe procese metabolice, inclusiv in cele de slabire.
Spirulina este de asemenea considerata de zeci de ori mai bogata in proteine de buna calitate decat soia.

SPIRULINA CONTINE VITAMINE SI MINERALE, PRECUM:

Vitamine din complexul B;

Vitamina A;

Vitamina E,

Cantitati moderate de vitamine C;

Vitamina K, ultila in coagulare;

Vitamina D

Fosfor;

Spirulina este bogata in zinc;

Fier;

Magneziu;

Concentratie moderata in calciu;

Potasiu;

Seleniu etc.

Spirulina este de asemenea bogata in fibre, stimuland functiile tubului digestiv.

Combate efectele dăunătoare ale radiaţiilor

Pe lângă toate aceste avantaje pe care le oferă, spirulina poate să combată, de asemenea, efectele dăunătoare ale expunerii la radiaţii, arată studiile.

Muncitorii care au ajutat la izolarea reactorului nuclear de la Cernobîl, după accidentul din 1986, şi care au fost trataţi cu spirulină şi-au recăpătat funcţiile organelor afectate, iar urina copiilor care au consumat zilnic 5 g de spirulină, timp de 20 de zile, a avut o reducere medie a nivelului de radioactivitate cu 50%, arată un studiu din 1991.

Suplimentele cu spirulină sunt recomandate persoanelor care sunt solicitate din punct de vedere fizic, adolescenţilor aflaţi în perioada de creştere, copiilor cu o alimentaţie dezechilibrată sau care nu mănâncă suficiente legume, persoanelor în vârstă care au nevoie de un regim alimentar echilibrat, femeilor însărcinate şi vegetarienilor care au nevoie de surse suplimentare de nutrienţi.

Are și contraindicații în următoarele situații:

Deși e bună pentru majoritatea oamenilor, spirulina are însă și contraidicații în mod special pentru cei alergici la iod sau la fructe de mare, pentru cei cu boli auto-imune (lupus, scleroză etc. ), iar gravidele trebuie să consulte medicul înainte de cura cu spirulină. De asemenea, și cei care iau medicamente de coagulare a sângelui este indicat să ceară mai întâi sfatul specialistului!

Iată beneficiile plantei acvatice:

-Ajută la buna funcționare a ficatului și este perfectă în curele de detoxifiere a organismului. Fiind bogată în clorofilă, spirulina ajută la eliminarea toxinelor din sânge și la întărirea sistemului imunitar al organismului uman.

– Are foarte multe proteine și conține toți cei opt aminoacizi esențiali organismului, într-o formă ușor de asimilat. Are de șase ori mai multe proteine decât un ou și de trei ori mai multe proteine decât carnea de vită, spre exemplu. Este recomandată celor care se confruntă cu boala Lyme (dată de înțepătura de căpușe).

– Este bună pentru oase și dinți. O singură pastilă de spirulină conține de 26 de ori mai mult calciu decât un pahar de lapte, spre exemplu. Astfel, este recomandată celor care țin o dietă fără lapte sau au intoleranță la lactoză

– Este unul dintre cei mai puternici antioxidanți naturali care se găsesc pe Pământ. Conține un mix de Vitamina E, Seleniu și Carotenoid, care cumulează o forță deosebită în neutralizarea radicalilor liberi, și care are un efect protector împotriva îmbătrânirii celulare.

– Este benefică pentru ochi. De foarte multe ori auzim că morcovii sunt foarte buni pentru vederea noastră, dar specialiștii susțin că spirulina are de 25 de ori mai mult beta caroten decât morcovii.

-Având un conținut mare de Vitamina A, reglează funcționarea glandelor sebacee. Astfel este evitată secreția excesivă a acestora și congestia lor (acneea)

Sursa:www.doctorulzilei.ro

www.csid.ro

Publicitate

Dacă vă plac materialele publicate va invităm să ne urmăriți și pe pagina noastră de Facebook