Oricine dorește să evite un accident vascular cerebral trebuie să înceapă să mănânce aceste 15 alimente

Importanța magneziului în organism este prea adesea neglijată în favoarea calciului sau chiar a fierului.

Mulți oameni nu prea știu ce este sau ce face.

Adevărul este că acest mineral este responsabil pentru peste 300 de reacții metabolice din organism, inclusiv proteine, ADN, ARN și sinteza antioxidantă; funcția musculară și nervoasă; semnalizarea celulară, reglarea glucozei și a tensiunii arteriale; și formarea și structura oaselor și țesuturilor moi.

Cu toate acestea, majoritatea oamenilor nu primesc suficient magneziu în dieta zilnică.

Pe lângă rolul său în sinteza antioxidanților, în special glutationul („antioxidantul principal”), magneziul se leagă de metale grele din sânge (de exemplu cadmiu, crom, nichel, zinc și altele), ajutând la eliminarea acestora din corp.

De asemenea, are capacitatea de a preveni accidentul vascular cerebral.
Magneziul din alimente este absorbit în intestinul subțire și este distribuit în organism în sânge.

Este o parte din oase și țesuturi moi. Rinichii mențin un nivel adecvat de magneziu în sânge și, dacă există prea mult, este eliminat ca deșeu.

Pericolele deficitului de magneziu

În 2009, Organizația Mondială a Sănătății a raportat că 75% dintre americani au deficit de magneziu. O meta-analiză recent publicată din patruzeci de studii separate din nouă țări privind efectele magneziului asupra sănătății umane a implicat peste un milion de participanți pe o perioadă de patru până la treizeci de ani și a găsit câteva rezultate interesante.

Iata ce au gasit:

Mulți oameni au niveluri scăzute de ser (sânge) de magneziu (2,5-15% dintre subiecții din studiile incluse).

Creșterea zilnică a magneziului cu 100 mg pe zi nu a afectat incidența bolilor cardiovasculare sau a bolilor coronariene.

Creșterea aportului zilnic de magneziu cu 100 mg pe zi a redus semnificativ riscul de accident vascular cerebral, insuficiență cardiacă, diabet de tip 2 și mortalitate de toate cauzele.

În plus:

„… mulți adulți nu reușesc să atingă doza zilnică recomandată de magneziu, în ciuda faptului că studiile epidemiologice arată că nivelurile scăzute de magneziu seric pot crește riscul unei game largi de boli, inclusiv boala pulmonară obstructivă cronică, sindromul metabolic, diabetul de tip 2, boala Alzheimer și boala cardiovasculară.

Cu toate acestea, nu s-a constatat o asociere clară între consumul de magneziu și riscul de boală cardiacă coronariană sau boală cardiovasculară totală, care s-ar fi datorat – cel puțin parțial – numărului limitat de studii incluse în analiza noastră.”

Cantitatea curentă recomandată de magneziu pentru consum este de 400-420 mg pentru bărbați de peste 19 ani și 310-320 pentru femei (se adaugă 40 mg dacă este gravidă pentru o dezvoltare fetală sănătoasă).

Importanța magneziului

Dr. Mildred Seelig a fost un cercetător de renume mondial în magneziu. A publicat studii și cărți despre magneziu și rolul său în fiziologia umană și consecințele deficienței cronice. În cartea sa, deficitul de magneziu în patogeneza bolii, ea citează magneziul inadecvat ca factor important în:

Boală cardiacă ischemică

Moartea bruscă a sugarului

Infarct miocardic infantil (atac de cord) și arterioscleroză

Boala osoasă

Boală de rinichi și pietre la rinichi

Dezechilibrul dintre magneziu, vitamina D și fosfor – prea mult calciu și / sau fosfor măresc nevoia organismului de magneziu și exacerbează simptomele deficienței de magneziu

Dezvoltarea țesutului fetal, eclampsie și toxicemie în timpul sarcinii

Într-un studiu separat, Dr. Seelig a descris legătura dintre vitamina D, magneziu, calciu și fosfor:

acești nutrienți trebuie să fie în echilibru pentru ca organismul să poată procesa corect pe fiecare. Nu există un răspuns definit despre care ar trebui să fie raportul pentru o anumită persoană, deoarece variabilele sunt prea mari.

Prin urmare, este esențial să se mențină o dietă echilibrată sănătoasă, să luăm o doză de soare și să se taie băuturi răcoritoare (au un conținut ridicol de mare în fosfor, care duce la epuizarea magneziului), pentru a utiliza eficient fiecare dintre aceste substanțe nutritive.

În plus, deficitul de magneziu cronic poate provoca:

Aritmie

Astm

Depresie

Hipertensiune

Insomnie

Pierderea memoriei

Migrena

Osteoporoza

Sindromul picioarelor nelinistite

Tremurat

Deficitul de magneziu și bolile cardiace

„Ceva în stilul nostru de viață a permis multor oameni sănătoși să moară de atacuri de inimă. Căutarea a încercat să găsească o cauză. Fără patogen și fără toxină, cercetătorii au început să caute lucruri care „au corelat” cu infarct miocardic sau accident vascular cerebral.

Factorii asociați cu un risc crescut de boli de inimă au devenit calea de a studia această problemă în creștere. Tensiunea arterială crescută, fumatul, obezitatea și colesterolul seric ridicat au ajuns să fie cele mai cunoscute dintr-o listă tot mai mare de factori de risc cardiovascular – lucruri de evitat sau măsurători clinice pentru corectare”.

”Cu toate acestea, populațiile din întreaga lume au prezentat rate ridicate de deces cardiac în zone cu nivel scăzut în sol și / sau în apă al magneziului; și cercetările pe animale încă din 1936 au implicat magneziu scăzut în ateroscleroza – întărirea arterelor.

În 1957 s-a demonstrat că magneziul scăzut, convingător, este o cauză a aterogenezei și calcificării țesuturilor moi. Dar această cercetare a fost ignorată larg și imediat, deoarece colesterolul și dieta bogată în grăsimi saturate au devenit vinovații contra cărora luptăm.”

Acest fragment este alcătuit din studii efectuate de Andrea Rosanoff, Ph.D., un coleg și colaborator al Dr. Seelig care continuă activitatea acesteia.

Deși este cu siguranță adevărat că hipertensiunea arterială, obezitatea, fumatul și colesterolul LDL cronic de mare valoare contribuie la boala cardiovasculară, ele nu sunt singurii factori – ei au devenit markerii cei mai vizibili.

Medicii deseori nu testează sânge sau urină pentru magneziu atunci când tratează sau țintesc să prevină bolile de inimă.

Cum s-a întâmplat acest lucru?

Undeva de-a lungul timpului, calciu și vitamina D au devenit substanțe nutritive moderne, iar oamenilor li s-a spus că au nevoie de mai mult din ambele.

Laptele și multe alimente ambalate au fost fortificate cu ele de ani de zile (ca suplimente sintetice). Fără echilibru între acestea, magneziu și fosfor, chimia corpului este dată peste cap și veți ajunge cu magneziu inadecvat pentru a compensa cantitățile mai mari de calciu și vitamina D. De la Dr. Rosanoff: „Ca: Mg raportate în țesuturi ca răspuns „luptă sau fugi”, aducând simptome clinice ale BCV.”

Rosanoff explică faptul că alimentele procesate conțin puține ingrediente care oferă magneziu natural.

În plus, grâul comercial, fructele, legumele și alte culturi alimentare au fost hibridizate, chimizate și modificate genetic, astfel încât conținutul lor natural de magneziu a scăzut considerabil în ultimii 60 de ani. (Încă un motiv pentru a mânca organic!)

„În timp ce dieta modernă de hrană prelucrată și stilul de viață stresant cu mare necesar de magneziu se extind în întreaga lume, din ce în ce mai mult din populația umană în creștere va cunoaște statutul de stare marginală pe care o trăiește societatea noastră de zeci de ani și ne putem astepta (si acum vedem) cresterea nivelului BCV ca rezultat.”

Unele condiții de sănătate pot contribui la epuizarea magneziului, cum ar fi:
Tulburări gastro-intestinale: diaree cronică, boală Crohn, inflamație intestinală datorată intervenției chirurgicale sau radioterapiei

Afecțiuni renale: diabet, diuretice, alte medicamente

Alcoolism

Vârsta:

cu cât îmbătrânim mai mult, cu atât devine mai dificil pentru intestine să absoarbă magneziu din alimente.

15 Alimente bogate în magneziu pentru a preveni accidentul vascular cerebral, insuficiența cardiacă și diabetul zaharat

Aceasta nu este o listă exhaustivă, ci un ghid pentru cele mai comune alimente cu conținut ridicat de magneziu. Legumele cu frunze verzi, nucile, leguminoasele, cerealele integrale și semințele de toate tipurile sunt bogate în magneziu.

Avocado

Frunze de sfecla

Cacao brută

Varză

Legume crucifere, inclusiv broccoli, varza de Bruxelles, bok choy, și kale

Peștii grași (de exemplu, somon salbatic, macrou)

Fructe și fructe de pădure, inclusiv banane și smochine

Ierburi, inclusiv arpagic, patrunjel, fenicul și busuioc

Nuci, semințe și leguminoase, inclusiv migdale, nuci caju, nuci de pin și nuci de Brazilia; semințe de floarea-soarelui și semințe de dovleac, linte și fasole albă

Salată verde

Salată mangold

Condimente, inclusiv coriandru, chimen, semințe de muștar și cuișoare

Spanac

Dovleac

Frunze verzi de nap

Magneziul trece prin membranele celulare, transportând alte minerale (cum ar fi potasiul) de la celulă la celulă în tot corpul.

Comunicarea între celule necesită sinteza proteinelor care este catalizată de magneziu. Procesele care rezultă din ruperea proteinelor afectează secreția hormonală și funcția glandei.

În plus, magneziul și calciul care plutesc în afara celulelor le transportă în diferite părți ale corpului, cu implicații asupra funcției sistemului imunitar.
Rolul magneziului în prevenirea accidentului vascular cerebral și a diabetului zaharat

Accident vascular cerebral

Magneziul este un vasodilatator puternic, ceea ce înseamnă că deschide vasele de sânge, reducând astfel tensiunea arterială. Accidentul vascular cerebral ischemic (cel mai frecvent) apare atunci când există un blocaj sau cheag de sânge într-un vas de sânge care reduce tensiunea arterială în creier.

Dilatarea vaselor de sânge pentru prevenirea blocajului este, prin urmare, extrem de preventivă.

Diabet

Deficitul de magneziu afectează în mod obișnuit persoanele cu diabet zaharat, ambele tipuri 1 și 2; aproape jumătate dintre persoanele cu diabet zaharat tip 2 au deficit de magneziu.

Mecanismul care provoacă acest efect poate fi creșterea pierderii de magneziu prin urinare, deoarece organismul încearcă să scape de excesul de zahăr.

Magneziul inadecvat s-a dovedit a crește rezistența la insulină, ceea ce face mai greu pentru organism reglarea zahărului din sânge.
Alte surse de magneziu

Alimentele nu sunt singura sursă de magneziu: sărurile de epsom și apa de mare sunt, de asemenea, bogate în acest mineral important și pielea dumneavoastră o va absorbi prin ele.

Prea mult magneziu este aproape imposibil dacă vine din hrană sau din piele. Suplimentele de magneziu sunt disponibile, dar, ca și în cazul oricăror suplimente, dacă nu sunt derivate dintr-o sursă de hrană, sunt sintetice și nu sunt ușor folosite de organism.

Este posibil (și toxic) să obțineți prea mult magneziu din suplimente.
Efectele adverse ale excesului de magneziu includ:

Diaree (magneziu este un laxativ, deci lapte de magnezie)

Letargie

Slabiciune musculara

Confuzie

Disfuncție renală

Respiratie dificila

Atac de cord (în cazuri extreme)

Comitetul pentru Alimentație și Nutriție al Institutului de Medicină vă sfătuiește împotriva suplimentelor de magneziu dacă aveți probleme cu rinichii. Limita superioară a dozei zilnice de magneziu prin supliment este de 350 mg pentru adulți. Mai puțin decât asta nu provoacă probleme în majoritatea oamenilor.

Interacțiuni medicamentoase cu magneziu

Suplimentele de magneziu influențează negativ acțiunile următoarelor medicamente. Este întotdeauna cel mai bine să informați furnizorul dvs. de asistență medicală dacă a) doriți să începeți suplimentarea sau b) luați deja suplimente de orice fel.

Anti-coagulante

Medicamente anti-malarie

Bifosfonați pentru osteoporoză

Clorpromazina

Digoxină (medicament pentru inimă)

Diuretice

Furosemid

Nitrofurantoină (antibiotic)

Penicilamina (antibiotic)

Protoni inhibitori ai acidului gastric

Quinolona (antibiotic)

Tetraciclină (antibiotic)

Alimentele sunt combustibilul nostru, susținerea noastră și medicamentul nostru. Orice veți cumpăra într-un pachet sau veți crește substanțe chimice sintetice vă va ajunge în cele din urmă.

Alimentele organice reale funcționează cu corpul tău pentru a hrăni și menține echilibrul. Înghițirea unei pilule poate părea mai atractivă decât mâncarea unei salate, dar într-adevăr nu există un substitut atunci când vine vorba de promovarea sănătății.

Sursă: dailyhealthpost.com

Publicitate

Dacă vă plac materialele publicate va invităm să ne urmăriți și pe pagina noastră de Facebook